Spenatomelett med pecorino och pinjenötter

Betyg (1-5):
3 (1 betyg)

Smakrik spenatomelett med en krispig sallad. Recept av Henrik Ennart och Niklas Ekstedt från kokboken Happy Food 2.0.

Tillagningstid: 10 min
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 9 st
  • 2 msk pinjenötter
  • 70 g färsk spenat
  • smör, till stekning
  • 6 ägg
  • 2 msk vatten
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 dl finriven pecorinoost
  • svartpeppar
  • Till servering
  • rivna morötter och strimlad kål

Gör så här

  1. Rosta pinjenötterna till fin färg i torr stekpanna. Fräs spenaten i smör tills den sjunkit ihop något.
  2. Vispa ihop ägg, vatten och salt. Smält smör i stekpannan på medelhög värme och häll i äggsmeten. Dra med en stekspade från kanterna så att omeletten veckar sig. Vicka på stekpannan så att smeten rinner ner i botten.
  3. Dra pannan från värmen när den stelnat så pass att det inte rinner men omeletten ändå är krämig.
  4. Fördela spenaten ovanpå ena halvan och strö över osten. Dra ev ett varv med pepparkvarnen. Lyft över den andra halvan med stekspaden och stjälp upp på tallrikar. Servera med krispig råkostsallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-03-01

Hej! Tyvärr har ingredienserna trillat bort pga ett tekniskt fel. Vi jobbar på att få dem på plats så fort som möjligt, men tills vidare hittar ni hela receptet här: https://www.coop.se/recept/Mer-Smak/Alla-nummer/mer-smak-2-2019/

Liknande recept

Bowl med sashimilax

(2)

Ugnspannkaka med morot och bacon

(2)

Gazpacho med pizzabullar

(9)

Bruschetta med kyckling

(8)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Vegopizza på kikärtsbotten

(10)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(7)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(174)
9 st
  • Ingredienser 9 st
  • 2 msk pinjenötter
  • 70 g färsk spenat
  • smör, till stekning
  • 6 ägg
  • 2 msk vatten
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 dl finriven pecorinoost
  • svartpeppar
  • Till servering
  • rivna morötter och strimlad kål

Spenatomelett med pecorino och pinjenötter

Betyg (1-5):
3 (1 betyg)

Smakrik spenatomelett med en krispig sallad. Recept av Henrik Ennart och Niklas Ekstedt från kokboken Happy Food 2.0.

Tillagningstid: 10 min
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rosta pinjenötterna till fin färg i torr stekpanna. Fräs spenaten i smör tills den sjunkit ihop något.
  2. Vispa ihop ägg, vatten och salt. Smält smör i stekpannan på medelhög värme och häll i äggsmeten. Dra med en stekspade från kanterna så att omeletten veckar sig. Vicka på stekpannan så att smeten rinner ner i botten.
  3. Dra pannan från värmen när den stelnat så pass att det inte rinner men omeletten ändå är krämig.
  4. Fördela spenaten ovanpå ena halvan och strö över osten. Dra ev ett varv med pepparkvarnen. Lyft över den andra halvan med stekspaden och stjälp upp på tallrikar. Servera med krispig råkostsallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-03-01

Hej! Tyvärr har ingredienserna trillat bort pga ett tekniskt fel. Vi jobbar på att få dem på plats så fort som möjligt, men tills vidare hittar ni hela receptet här: https://www.coop.se/recept/Mer-Smak/Alla-nummer/mer-smak-2-2019/

Liknande recept

Bowl med sashimilax

(2)

Ugnspannkaka med morot och bacon

(2)

Gazpacho med pizzabullar

(9)

Bruschetta med kyckling

(8)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Vegopizza på kikärtsbotten

(10)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(7)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(174)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies