Sparrissallad med avokado

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(32)

Sparrissallad med vackra färger och god smak av avokado, tomater. Ringla vinägrett med honung och balsamvinäger över salladen och avsluta med att strö på pumpakärnor. Passar utmärkt som tillbehör till grillat, eller på buffébordet.

Tillagningstid: 15 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.5 dl pumpakärnor
  • 1 knippe grön sparris
  • 2 tsk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 70 g salladsmix
  • 2 tärnade avokador
  • 250 g körsbärstomater
  • Vinägrett:
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk flytande honung, eller ljus sirap
  • 0.5 finriven vitlöksklyfta
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar

Gör så här

  1. Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna tills de poppar och doftar nötigt.
  2. Ansa och skär sparrisen i sneda tunna skivor. Hetta upp olja i en stekpanna och stek sparrisen hastigt. Salta.
  3. Blanda alla ingredienser till vinägretten.
  4. Fördela sallad, avokado, tomat och sparris på ett serveringsfat. Strö över pumpakärnor och ringla över vinägretten. Servera till pajen.

Tips

Tomat och avokado smakar mycket mer om de får bli rumsvarma innan servering.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lena Ingegerd Catari

2016-07-20

Kanongod sallad,får göra den när jag kommer hem från semestern!

Helena Ekrot

2015-08-23

Väldigt god sallad. Åt den till grillat kött och det smakade väldigt bra.

Liknande recept

Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Rucolasorbet

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Hamburgare med bostondressing

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Coleslaw med rödkål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Majsbröd med bacon

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Spagetti med tomatsås

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

Betyg
Betyg
(1)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 0.5 dl pumpakärnor
  • 1 knippe grön sparris
  • 2 tsk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 70 g salladsmix
  • 2 tärnade avokador
  • 250 g körsbärstomater
  • Vinägrett:
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk flytande honung, eller ljus sirap
  • 0.5 finriven vitlöksklyfta
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar

Sparrissallad med avokado

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(32)

Sparrissallad med vackra färger och god smak av avokado, tomater. Ringla vinägrett med honung och balsamvinäger över salladen och avsluta med att strö på pumpakärnor. Passar utmärkt som tillbehör till grillat, eller på buffébordet.

Tillagningstid: 15 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna tills de poppar och doftar nötigt.
  2. Ansa och skär sparrisen i sneda tunna skivor. Hetta upp olja i en stekpanna och stek sparrisen hastigt. Salta.
  3. Blanda alla ingredienser till vinägretten.
  4. Fördela sallad, avokado, tomat och sparris på ett serveringsfat. Strö över pumpakärnor och ringla över vinägretten. Servera till pajen.

Tips

Tomat och avokado smakar mycket mer om de får bli rumsvarma innan servering.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lena Ingegerd Catari

2016-07-20

Kanongod sallad,får göra den när jag kommer hem från semestern!

Helena Ekrot

2015-08-23

Väldigt god sallad. Åt den till grillat kött och det smakade väldigt bra.

Liknande recept

Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Rucolasorbet

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Hamburgare med bostondressing

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Coleslaw med rödkål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Majsbröd med bacon

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Spagetti med tomatsås

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

Betyg
Betyg
(1)