Räksallad med ägg, primörer och pepparrotsdressing

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Vårfräsch ljummen räksallad med sparris, morötter, sockerärtor och spenat som toppas med färskriven pepparrot och dill.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g små fina potatisar
  • 100 g morot
  • 100 g sockerärter
  • 250 g färsk sparris
  • 160 g rädisor
  • 4 ägg
  • 1 kg räkor med skal
  • 70 g babyspenat
  • 0.5 dl finriven färsk pepparrot, till garnering
  • 0.5 kruka dill, till garnering
  • Dressing
  • 100 g smör, smält
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula) och saft
  • 2 msk finriven färsk pepparrot
  • 0.5 kruka dill, finhackad
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Skala moroten och skär i strimlor. Skär sockerärter, sparris och rädisor i 2–3 delar. Lägg grönsakerna i saltat, kokande vatten och låt koka ca 3 min.
  2. Koka äggen till krämig gula, ca 6 min. Skala och halvera äggen. Skala räkorna. Blanda alla ingredienser till dressingen, smaka av med salt och peppar.
  3. Blanda den varma potatisen med dressingen. Lägg potatis, morötter, sparris, rädisor och spenat på ett serveringsfat. Toppa med ägghalvor och räkor. Garnera med pepparrot och hackad dill.

Tips

Salladen ska vara ljummen så servera den direkt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Margareta Anna Augus

2020-04-13

Sparrisen var slut så avocado fick ersätta och det blev bra Mycket god sallad

Karin

2020-04-11

Jätte god sallad. Kommer bli perfekt sommarmat

Jenny

2020-04-09

Fantastiskt gott! Denna härliga rätt kommer jag göra om igen och igen😃

Liknande recept

Spara recept

Laxsmörgås med avokado och räkor

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Sparrispaj med dillmarinerade räkor

Betyg
Betyg
(54)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 500 g små fina potatisar
  • 100 g morot
  • 100 g sockerärter
  • 250 g färsk sparris
  • 160 g rädisor
  • 4 ägg
  • 1 kg räkor med skal
  • 70 g babyspenat
  • 0.5 dl finriven färsk pepparrot, till garnering
  • 0.5 kruka dill, till garnering
  • Dressing
  • 100 g smör, smält
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula) och saft
  • 2 msk finriven färsk pepparrot
  • 0.5 kruka dill, finhackad
  • salt och svartpeppar

Räksallad med ägg, primörer och pepparrotsdressing

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Vårfräsch ljummen räksallad med sparris, morötter, sockerärtor och spenat som toppas med färskriven pepparrot och dill.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Skala moroten och skär i strimlor. Skär sockerärter, sparris och rädisor i 2–3 delar. Lägg grönsakerna i saltat, kokande vatten och låt koka ca 3 min.
  2. Koka äggen till krämig gula, ca 6 min. Skala och halvera äggen. Skala räkorna. Blanda alla ingredienser till dressingen, smaka av med salt och peppar.
  3. Blanda den varma potatisen med dressingen. Lägg potatis, morötter, sparris, rädisor och spenat på ett serveringsfat. Toppa med ägghalvor och räkor. Garnera med pepparrot och hackad dill.

Tips

Salladen ska vara ljummen så servera den direkt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Margareta Anna Augus

2020-04-13

Sparrisen var slut så avocado fick ersätta och det blev bra Mycket god sallad

Karin

2020-04-11

Jätte god sallad. Kommer bli perfekt sommarmat

Jenny

2020-04-09

Fantastiskt gott! Denna härliga rätt kommer jag göra om igen och igen😃

Liknande recept

Spara recept

Laxsmörgås med avokado och räkor

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Sparrispaj med dillmarinerade räkor

Betyg
Betyg
(54)