Sparrispaj med dillmarinerade räkor
  • Tid 75 min
  • Ugn 200º

Sparrispaj med dillmarinerade räkor

2.51 (51 betyg)

Gör en stor paj som räcker till många med sparris, västerbottensost och räkor.

  • Tillagningstid 75 min
  • Ingredienser 21
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

15 bufféportioner
  • 140 g rucola eller spenat
  • 750 g grön sparris, 3 knippen
  • 300 g riven västerbottensost, ca 8 dl
  • 8 ägg
  • 5 dl mjölk
  • 3 dl grädde
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 0.5 tsk kajennpeppar, eventuellt
Pajdeg:
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 1 tsk salt
  • 200 g smör
  • 0.5 dl kallt vatten
Marinerade räkor:
  • 300 g skalade räkor
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 dl hackad dill
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • salt
  • svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda vetemjöl, grahamsmjöl och salt. Nyp ihop med smör och vatten för hand eller i matberedare till en deg. Tryck ut i en ugnssäker form (25x35 cm) och låt stå kallt ca 10 min. Nagga botten och förgrädda mitt i ugnen 6–8 min.

  2. 2

    Sprid ut rucola i pajskalet och fördela sparris och ost ovanpå. Blanda ägg, mjölk, grädde, vitlök, salt, peppar, ev kajennpeppar och häll över. Grädda mitt i ugnen ca 45 min.

Marinerade räkor

  1. 1

    Marinera räkorna i olivolja, dill och citronskal (endast det gula). Smaka av med salt och peppar och sprid ut räkorna över pajen när den svalnat något.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar