Sparris med brynt smör och nötter

Sparris med brynt smör och nötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Recept av Eleonora Von Essen och Becca Sulocki och foto: Björn Tesch

Tillagningstid: 20 min
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 dl solrosfrön
  • 150 g smör
  • 2 knippen färsk sparris, ansad

Gör så här

  1. Rosta hasselnötterna på medelvärme i en torr panna tills de börjar få färg och skalet ser ut att börja lossna.
  2. Lägg nötterna i en kökshandduk och gnugga bort skalet.
  3. Hacka nötterna grovt. Rosta solrosfröna till fin färg. Lägg smöret i pannan och bryn tills det blir skummigt, mörknar lite och doftar nötigt. Häll det över nötterna.
  4. Ansa sparrisen och lägg i saltat, kokande vatten och låt koka 3 min. Lägg upp på fat och skeda över nötsmöret.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Margareta

2017-04-21

Så enkelt och så gott! Underbara smakkombinationer.

Sparris med brynt smör och nötter
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 dl solrosfrön
  • 150 g smör
  • 2 knippen färsk sparris, ansad

Sparris med brynt smör och nötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Recept av Eleonora Von Essen och Becca Sulocki och foto: Björn Tesch

Tillagningstid: 20 min
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rosta hasselnötterna på medelvärme i en torr panna tills de börjar få färg och skalet ser ut att börja lossna.
  2. Lägg nötterna i en kökshandduk och gnugga bort skalet.
  3. Hacka nötterna grovt. Rosta solrosfröna till fin färg. Lägg smöret i pannan och bryn tills det blir skummigt, mörknar lite och doftar nötigt. Häll det över nötterna.
  4. Ansa sparrisen och lägg i saltat, kokande vatten och låt koka 3 min. Lägg upp på fat och skeda över nötsmöret.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Margareta

2017-04-21

Så enkelt och så gott! Underbara smakkombinationer.