
Sparris med brynt smör och nötter
Betyg (1-5):
Recept av Eleonora Von Essen och Becca Sulocki och foto: Björn Tesch
Tillagningstid: 20 min
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 dl hasselnötter
- 1 dl solrosfrön
- 150 g smör
- 2 knippen färsk sparris, ansad
Gör så här
- Rosta hasselnötterna på medelvärme i en torr panna tills de börjar få färg och skalet ser ut att börja lossna.
- Lägg nötterna i en kökshandduk och gnugga bort skalet.
- Hacka nötterna grovt. Rosta solrosfröna till fin färg. Lägg smöret i pannan och bryn tills det blir skummigt, mörknar lite och doftar nötigt. Häll det över nötterna.
- Ansa sparrisen och lägg i saltat, kokande vatten och låt koka 3 min. Lägg upp på fat och skeda över nötsmöret.
Sparris med brynt smör och nötter
Betyg (1-5):
Recept av Eleonora Von Essen och Becca Sulocki och foto: Björn Tesch
Tillagningstid: 20 min
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Rosta hasselnötterna på medelvärme i en torr panna tills de börjar få färg och skalet ser ut att börja lossna.
- Lägg nötterna i en kökshandduk och gnugga bort skalet.
- Hacka nötterna grovt. Rosta solrosfröna till fin färg. Lägg smöret i pannan och bryn tills det blir skummigt, mörknar lite och doftar nötigt. Häll det över nötterna.
- Ansa sparrisen och lägg i saltat, kokande vatten och låt koka 3 min. Lägg upp på fat och skeda över nötsmöret.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2017-04-21
Så enkelt och så gott! Underbara smakkombinationer.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Margareta
2017-04-21
Så enkelt och så gott! Underbara smakkombinationer.