Spaghetti med linser och vitlöksfrästa grönisar
  • Tid 30 min

Spaghetti med linser och vitlöksfrästa grönisar

4.62 (16 betyg)

En mild men smakrik pastasås som är den minst lika god dagen därpå.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 20

Ingredienser

4 portioner
  • 320 g pasta
  • färsk basilika till servering
Tomatsås med linser
  • 1 msk rapsolja
  • 1 liten gul lök, finhackad
  • 2 vitlök klyftor, finhackade
  • 500 g krossade tomater
  • 4 dl vatten
  • 1 dl grädde
  • 1 dl torkade röda linser
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 tsk torkad oregano
  • salt
  • svartpeppar
  • honung
Vitlöksfrästa grönisar
  • 1 liten zucchini (ca 250 g)
  • 1 liten aubergine (ca 200g)
  • 2 dl valnötter, hackade
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk rapsolja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Värm oljan i en kastrull eller gryta. Fräs löken under omrörning någon minut. Tillsätt vitlöken och stek lite till. Häll i krossade tomater, vatten, grädde, linser och buljongtärning. Låt puttra under lock ca 15 min.

  2. 2

    Tillsätt vinäger och oregano. Smaka av med salt, peppar och honung. Tärna zucchini och aubergine fint. Hacka valnötter och vitlök.

  3. 3

    Hetta upp oljan i en stek- eller wokpanna. Stek grönsakerna under omrörning tills de får lite färg.

  4. 4

    Låt vitlök och nötter steka med i slutet. Smaka av med salt. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

  5. 5

    Servera med såsen, toppad med de frästa grönsakerna och basilika.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Ewa

    Ett jättebra recept och maten är jättegod. Kommer att göra den fler gånger. Tog lite mindre vatten och det var positivt.

  • Ingrid

    Supergott, blir ett av favoritrecepten