Spaghetti med linser och vitlöksfrästa grönisar

Spaghetti med linser och vitlöksfrästa grönisar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(26)

En mild men smakrik pastasås som är den minst lika god dagen därpå.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
  • 320 g pasta
  • färsk basilika till servering
  • Tomatsås med linser
  • 1 msk rapsolja
  • 1 liten gul lök, finhackad
  • 2 vitlök klyftor, finhackade
  • 500 g krossade tomater
  • 4 dl vatten
  • 1 dl grädde
  • 1 dl torkade röda linser
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 tsk torkad oregano
  • svartpeppar
  • honung
  • salt
  • Vitlöksfrästa grönisar
  • 1 liten zucchini (ca 250 g)
  • 1 liten aubergine (ca 200g)
  • 2 dl valnötter, hackade
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk rapsolja

Gör så här

  1. Värm oljan i en kastrull eller gryta. Fräs löken under omrörning någon minut. Tillsätt vitlöken och stek lite till. Häll i krossade tomater, vatten, grädde, linser och buljongtärning. Låt puttra under lock ca 15 min.
  2. Tillsätt vinäger och oregano. Smaka av med salt, peppar och honung. Tärna zucchini och aubergine fint. Hacka valnötter och vitlök.
  3. Hetta upp oljan i en stek- eller wokpanna. Stek grönsakerna under omrörning tills de får lite färg.
  4. Låt vitlök och nötter steka med i slutet. Smaka av med salt. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  5. Servera med såsen, toppad med de frästa grönsakerna och basilika.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Noomi

2020-01-09

Hade tyvärr ingen vitlök till fräset eller balsamvinäger till såsen men det blev supergott ändå! Stekte lite bitar av halloumi till och toppade allt med färsk koriander, det blev perfekt. Även min lins-skeptiska sambo tyckte det var riktigt gott!

Ewa

2016-07-03

Ett jättebra recept och maten är jättegod. Kommer att göra den fler gånger. Tog lite mindre vatten och det var positivt.

Ingrid

2016-06-27

Supergott, blir ett av favoritrecepten

Spaghetti med linser och vitlöksfrästa grönisar
20 st
  • Ingredienser (20)
  • 320 g pasta
  • färsk basilika till servering
  • Tomatsås med linser
  • 1 msk rapsolja
  • 1 liten gul lök, finhackad
  • 2 vitlök klyftor, finhackade
  • 500 g krossade tomater
  • 4 dl vatten
  • 1 dl grädde
  • 1 dl torkade röda linser
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 tsk torkad oregano
  • svartpeppar
  • honung
  • salt
  • Vitlöksfrästa grönisar
  • 1 liten zucchini (ca 250 g)
  • 1 liten aubergine (ca 200g)
  • 2 dl valnötter, hackade
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk rapsolja

Spaghetti med linser och vitlöksfrästa grönisar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(26)

En mild men smakrik pastasås som är den minst lika god dagen därpå.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner

Gör så här

  1. Värm oljan i en kastrull eller gryta. Fräs löken under omrörning någon minut. Tillsätt vitlöken och stek lite till. Häll i krossade tomater, vatten, grädde, linser och buljongtärning. Låt puttra under lock ca 15 min.
  2. Tillsätt vinäger och oregano. Smaka av med salt, peppar och honung. Tärna zucchini och aubergine fint. Hacka valnötter och vitlök.
  3. Hetta upp oljan i en stek- eller wokpanna. Stek grönsakerna under omrörning tills de får lite färg.
  4. Låt vitlök och nötter steka med i slutet. Smaka av med salt. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  5. Servera med såsen, toppad med de frästa grönsakerna och basilika.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Noomi

2020-01-09

Hade tyvärr ingen vitlök till fräset eller balsamvinäger till såsen men det blev supergott ändå! Stekte lite bitar av halloumi till och toppade allt med färsk koriander, det blev perfekt. Även min lins-skeptiska sambo tyckte det var riktigt gott!

Ewa

2016-07-03

Ett jättebra recept och maten är jättegod. Kommer att göra den fler gånger. Tog lite mindre vatten och det var positivt.

Ingrid

2016-06-27

Supergott, blir ett av favoritrecepten