Gratinerad löksoppa
  • Tid 25 min
  • Ugn 200º

Gratinerad löksoppa

4 (3 betyg)

Gratinerad löksoppa med lagrad ost och surdegsbröd

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 12
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 5 gula lökar, skivade
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad mejram
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2 lagerblad
  • 2 grönsaksbuljongtärning
  • 1 liter vatten
  • salt
Till servering
  • 4 skivor surdegsbröd
  • 3 dl riven lagrad ost
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Fräs lök, vitlök, timjan och mejram i en kastrull med olja. Tillsätt vin, lagerblad, buljongtärningar och vatten.

  2. 2

    Låt soppan småputtra ca 10 min. Smaka av med salt.

  3. 3

    Fördela soppan i fyra ugnssäkra portionsskålar. Toppa med tärnat bröd och riven ost.

  4. 4

    Gratinera högt upp i ugnen till fin färg och osten har smält.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar