Gratinerad löksoppa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Gratinerad löksoppa med lagrad ost och surdegsbröd

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 5 gula lökar, skivade
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad mejram
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2 lagerblad
  • 2 grönsaksbuljongtärning
  • 1 liter vatten
  • salt
  • Till servering
  • 4 skivor surdegsbröd
  • 3 dl riven lagrad ost

Gör så här

  1. Fräs lök, vitlök, timjan och mejram i en kastrull med olja. Tillsätt vin, lagerblad, buljongtärningar och vatten.
  2. Låt soppan småputtra ca 10 min. Smaka av med salt.
  3. Fördela soppan i fyra ugnssäkra portionsskålar. Toppa med tärnat bröd och riven ost.
  4. Gratinera högt upp i ugnen till fin färg och osten har smält.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Thainudlar med kycklingfärssås

Betyg
Betyg
(135)
Spara recept

Quinoa tabbouleh med ärtpuckar

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kryddigt parmesansmör till lutfisk

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Bönburgare

Betyg
Betyg
(198)
Spara recept

Köttbullar i kokossås

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Fransk löksoppa

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Lax- och purjolökspaj

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Lökpaj med oliver och sardeller

Betyg
Betyg
(12)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 5 gula lökar, skivade
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad mejram
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2 lagerblad
  • 2 grönsaksbuljongtärning
  • 1 liter vatten
  • salt
  • Till servering
  • 4 skivor surdegsbröd
  • 3 dl riven lagrad ost

Gratinerad löksoppa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Gratinerad löksoppa med lagrad ost och surdegsbröd

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs lök, vitlök, timjan och mejram i en kastrull med olja. Tillsätt vin, lagerblad, buljongtärningar och vatten.
  2. Låt soppan småputtra ca 10 min. Smaka av med salt.
  3. Fördela soppan i fyra ugnssäkra portionsskålar. Toppa med tärnat bröd och riven ost.
  4. Gratinera högt upp i ugnen till fin färg och osten har smält.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Thainudlar med kycklingfärssås

Betyg
Betyg
(135)
Spara recept

Quinoa tabbouleh med ärtpuckar

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kryddigt parmesansmör till lutfisk

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Bönburgare

Betyg
Betyg
(198)
Spara recept

Köttbullar i kokossås

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Fransk löksoppa

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Lax- och purjolökspaj

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Lökpaj med oliver och sardeller

Betyg
Betyg
(12)