
Gratinerad löksoppa
Betyg (1-5):
Gratinerad löksoppa med lagrad ost och surdegsbröd
Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
- 5 gula lökar, skivade
- 2 vitlöksklyftor, skivade
- 1 tsk torkad timjan
- 1 tsk torkad mejram
- 2 msk olivolja
- 2 dl torrt vitt vin
- 2 lagerblad
- 2 grönsaksbuljongtärning
- 1 liter vatten
- salt
- Till servering
- 4 skivor surdegsbröd
- 3 dl riven lagrad ost
Gör så här
- Fräs lök, vitlök, timjan och mejram i en kastrull med olja. Tillsätt vin, lagerblad, buljongtärningar och vatten.
- Låt soppan småputtra ca 10 min. Smaka av med salt.
- Fördela soppan i fyra ugnssäkra portionsskålar. Toppa med tärnat bröd och riven ost.
- Gratinera högt upp i ugnen till fin färg och osten har smält.
Gratinerad löksoppa
Betyg (1-5):
Gratinerad löksoppa med lagrad ost och surdegsbröd
Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Gör så här
- Fräs lök, vitlök, timjan och mejram i en kastrull med olja. Tillsätt vin, lagerblad, buljongtärningar och vatten.
- Låt soppan småputtra ca 10 min. Smaka av med salt.
- Fördela soppan i fyra ugnssäkra portionsskålar. Toppa med tärnat bröd och riven ost.
- Gratinera högt upp i ugnen till fin färg och osten har smält.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!