Spaghetti med kronärtspesto

Spaghetti med kronärtspesto

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(78)

Pasta med pesto kan varieras i oändlighet. För att lyckas behövs nötter, olja eller smör, ost och valfri smaksättning. Testa en annorlunda och supergod variant med kronärtskocka, solroskärnor, basilika och ost. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
  • 400 g spagetti
  • Kronärtspesto
  • 1.5 dl solroskärnor
  • 25 g smör
  • 0.5 kruka basilika, inkl stjälkar
  • 400 g kronärtskockshjärtan, avrunna
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk honung
  • 70 g Grana padano, finriven
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Rosta solroskärnorna till fin färg i torr stekpanna. Smält smöret i en kastrull och bryn tills det doftar nötigt och slutat skumma. Rör om och häll upp i en skål. Strimla både blad och stjälkar av basilikan.
  2. Mixa kronärtskockorna med solrosfrön, (spara ev 1 msk till garnering), brynt smör, basilika, vitlök och honung till en slät pesto. Tillsätt ev lite vatten för en krämigare konsistens.
  3. Rör ner osten och smaka av med rivet citronskal, salt och peppar. Koka pastan al dente och servera med peston. Garnera ev med mer solrosfrön, basilikablad och ost.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emilia

2021-11-09

Supergott! Vi lägger alltid till soltorkade tomater för att få den där sista lilla touchen, blir magiskt gott.

Rebecka

2020-09-16

Väldigt gott 👍 saknade dock någon form av protein 🙂

Maria

2020-06-03

Jättegott 👍🏻

Mirjam

2018-09-18

Inte helt övertygad, tyckte att kronärtskockornas smak inte framträdde på ett särskilt fördelaktigt sätt i peston.

Jonathan

2018-05-07

Jag älskade den, och tjejen, och alla jag bjöd den på!

Christina

2018-04-30

Inte gott. Provlagar ni inte recepten? Förstörde min Valborg.

L

2018-04-18

Riktigt gott!

Jenny

2018-01-31

Detta var ingen höjdare. Väldigt stabbig konsistens och genomträngande smak av smör och fröna.

Spaghetti med kronärtspesto
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 400 g spagetti
  • Kronärtspesto
  • 1.5 dl solroskärnor
  • 25 g smör
  • 0.5 kruka basilika, inkl stjälkar
  • 400 g kronärtskockshjärtan, avrunna
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk honung
  • 70 g Grana padano, finriven
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • salt och svartpeppar

Spaghetti med kronärtspesto

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(78)

Pasta med pesto kan varieras i oändlighet. För att lyckas behövs nötter, olja eller smör, ost och valfri smaksättning. Testa en annorlunda och supergod variant med kronärtskocka, solroskärnor, basilika och ost. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 25 min
4 portioner

Gör så här

  1. Rosta solroskärnorna till fin färg i torr stekpanna. Smält smöret i en kastrull och bryn tills det doftar nötigt och slutat skumma. Rör om och häll upp i en skål. Strimla både blad och stjälkar av basilikan.
  2. Mixa kronärtskockorna med solrosfrön, (spara ev 1 msk till garnering), brynt smör, basilika, vitlök och honung till en slät pesto. Tillsätt ev lite vatten för en krämigare konsistens.
  3. Rör ner osten och smaka av med rivet citronskal, salt och peppar. Koka pastan al dente och servera med peston. Garnera ev med mer solrosfrön, basilikablad och ost.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emilia

2021-11-09

Supergott! Vi lägger alltid till soltorkade tomater för att få den där sista lilla touchen, blir magiskt gott.

Rebecka

2020-09-16

Väldigt gott 👍 saknade dock någon form av protein 🙂

Maria

2020-06-03

Jättegott 👍🏻

Mirjam

2018-09-18

Inte helt övertygad, tyckte att kronärtskockornas smak inte framträdde på ett särskilt fördelaktigt sätt i peston.

Jonathan

2018-05-07

Jag älskade den, och tjejen, och alla jag bjöd den på!

Christina

2018-04-30

Inte gott. Provlagar ni inte recepten? Förstörde min Valborg.

L

2018-04-18

Riktigt gott!

Jenny

2018-01-31

Detta var ingen höjdare. Väldigt stabbig konsistens och genomträngande smak av smör och fröna.