Barnens gratinerade tomatpasta
  • Tid 25 min
  • Ugn 200º

Barnens gratinerade tomatpasta

3.42 (12 betyg)

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 6
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 1 paprika
  • 500 g fyllda färska pastaknyten
  • 1 burk färdig tomatsås (ca 400 g)
  • vatten
  • 150 g fetaost
  • 20 basilikablad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Dela och kärna ur paprikan. Skär den i mindre bitar.

  2. 2

    Lägg pastaknyten i en gratängform. Fördela paprikan i formen och häll över tomatsåsen. Fyll tomatburken med kallt vatten och häll i gratängformen. Vänd runt försiktigt. Smula över fetaost och toppa med basilikablad.

  3. 3

    Gratinera mitt i ugnen på 200° ca 15 min.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Caroline

    Det står ju att det är för barnenspasta.

  • Elicia

    För de vuxna så var den bara okej, däremot barnen älskade den! 4-åringen var jättestolt att han fixade middag helt själv och 2-åringen äter också jättemycket av denna när den görs. Vi använder oliv pastasåsen. Denna har vi gjort flera gånger. Brukar använda lite svartpeppar och kryddar. Tack för enkla barnrecept så de får också ta plats i köket!!

  • Linn

    Inget speciellt, enligt min smak. Hade föredragit rostad röd paprika, gillade inte den färska röda paprikan (som värmts med sås/pasta i ugn) i denna. Använde god pasta och god tomatsås osv, men det föll mig ändå inte i smaken. Ev skulle jag kunna pröva igen, fast med rostad röd paprika (tex inlagd i olja, så rätten fortsatt är enkel/snabb att göra)...?