Barnens gratinerade tomatpasta

Barnens gratinerade tomatpasta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

Fylld pasta, tomatsås och fetaost som gratineras i ugnen till en härlig tortellinigratäng. Snabbaste vardagsmaten som hela familjen gillar!

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 1 paprika
  • 500 g fyllda färska pastaknyten
  • 1 burk färdig tomatsås (ca 400 g)
  • vatten
  • 150 g fetaost
  • 20 basilikablad

Gör så här

  1. Dela och kärna ur paprikan. Skär den i mindre bitar.
  2. Lägg pastaknyten i en gratängform. Fördela paprikan i formen och häll över tomatsåsen. Fyll tomatburken med kallt vatten och häll i gratängformen. Vänd runt försiktigt. Smula över fetaost och toppa med basilikablad.
  3. Gratinera mitt i ugnen på 200° ca 15 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Caroline

2017-02-07

Det står ju att det är för barnenspasta.

Elicia

2016-08-26

För de vuxna så var den bara okej, däremot barnen älskade den! 4-åringen var jättestolt att han fixade middag helt själv och 2-åringen äter också jättemycket av denna när den görs. Vi använder oliv pastasåsen. Denna har vi gjort flera gånger. Brukar använda lite svartpeppar och kryddar. Tack för enkla barnrecept så de får också ta plats i köket!!

Linn

2016-08-02

Inget speciellt, enligt min smak. Hade föredragit rostad röd paprika, gillade inte den färska röda paprikan (som värmts med sås/pasta i ugn) i denna. Använde god pasta och god tomatsås osv, men det föll mig ändå inte i smaken. Ev skulle jag kunna pröva igen, fast med rostad röd paprika (tex inlagd i olja, så rätten fortsatt är enkel/snabb att göra)...?

Barnens gratinerade tomatpasta
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 1 paprika
  • 500 g fyllda färska pastaknyten
  • 1 burk färdig tomatsås (ca 400 g)
  • vatten
  • 150 g fetaost
  • 20 basilikablad

Barnens gratinerade tomatpasta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

Fylld pasta, tomatsås och fetaost som gratineras i ugnen till en härlig tortellinigratäng. Snabbaste vardagsmaten som hela familjen gillar!

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Dela och kärna ur paprikan. Skär den i mindre bitar.
  2. Lägg pastaknyten i en gratängform. Fördela paprikan i formen och häll över tomatsåsen. Fyll tomatburken med kallt vatten och häll i gratängformen. Vänd runt försiktigt. Smula över fetaost och toppa med basilikablad.
  3. Gratinera mitt i ugnen på 200° ca 15 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Caroline

2017-02-07

Det står ju att det är för barnenspasta.

Elicia

2016-08-26

För de vuxna så var den bara okej, däremot barnen älskade den! 4-åringen var jättestolt att han fixade middag helt själv och 2-åringen äter också jättemycket av denna när den görs. Vi använder oliv pastasåsen. Denna har vi gjort flera gånger. Brukar använda lite svartpeppar och kryddar. Tack för enkla barnrecept så de får också ta plats i köket!!

Linn

2016-08-02

Inget speciellt, enligt min smak. Hade föredragit rostad röd paprika, gillade inte den färska röda paprikan (som värmts med sås/pasta i ugn) i denna. Använde god pasta och god tomatsås osv, men det föll mig ändå inte i smaken. Ev skulle jag kunna pröva igen, fast med rostad röd paprika (tex inlagd i olja, så rätten fortsatt är enkel/snabb att göra)...?