Spaghetti med blåmusslor

Betyg (1-5):
4 (9 betyg)

Härlig pastarätt med blåmusslor, spaghetti och vitlök

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 1 kg färska blåmusslor
  • 400 g spagetti
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 0.5 tsk torkad timjan
  • 1 msk smör
  • 2 dl vitt matlagningsvin eller torrt vitt vin
  • 2 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 2 dl grädde
  • 0.5 dl hackad dill

Gör så här

  1. Skölj musslorna ordentligt och dra bort ”skägget”. Släng de trasiga. Koka pastan enl anvisning på paketet. Fräs lök, vitlök och timjan i smör i en stor kastrull.
  2. Tillsätt musslorna och rör ett varv. Häll på vin och vatten. Sätt på locket och låt koka tills alla musslor öppnat sig (släng dem som inte öppnat sig). Lyft upp musslorna med en hålslev och lägg åt sidan i en skål, täck med plast. Plocka ev ut hälften av musslorna ur skalen.
  3. Smula ner buljongtärningen i kastrullen. Häll på grädden. Låt såsen koka ihop ca 10 min. Vänd ihop pastan med sås, musslor och dill. Servera direkt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Räkpaella med risoni

(2)

Färsk pasta med räkor och zucchiniblommor

(10)

Pasta pesto med räkor

(7)

Pasta vongole

(15)

Pasta med kräftstjärtar

(83)

Pasta med räkor

(46)

Spagetti vongole

(25)

Vitlöksdoftande pasta med räkor och savojkål

(5)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 kg färska blåmusslor
  • 400 g spagetti
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 0.5 tsk torkad timjan
  • 1 msk smör
  • 2 dl vitt matlagningsvin eller torrt vitt vin
  • 2 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 2 dl grädde
  • 0.5 dl hackad dill

Spaghetti med blåmusslor

Betyg (1-5):
4 (9 betyg)

Härlig pastarätt med blåmusslor, spaghetti och vitlök

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj musslorna ordentligt och dra bort ”skägget”. Släng de trasiga. Koka pastan enl anvisning på paketet. Fräs lök, vitlök och timjan i smör i en stor kastrull.
  2. Tillsätt musslorna och rör ett varv. Häll på vin och vatten. Sätt på locket och låt koka tills alla musslor öppnat sig (släng dem som inte öppnat sig). Lyft upp musslorna med en hålslev och lägg åt sidan i en skål, täck med plast. Plocka ev ut hälften av musslorna ur skalen.
  3. Smula ner buljongtärningen i kastrullen. Häll på grädden. Låt såsen koka ihop ca 10 min. Vänd ihop pastan med sås, musslor och dill. Servera direkt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Räkpaella med risoni

(2)

Färsk pasta med räkor och zucchiniblommor

(10)

Pasta pesto med räkor

(7)

Pasta vongole

(15)

Pasta med kräftstjärtar

(83)

Pasta med räkor

(46)

Spagetti vongole

(25)

Vitlöksdoftande pasta med räkor och savojkål

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies