Spagetti vongole

Betyg (1-5):
3.32 (25 betyg)

En klassisk pastarätt med musslor och smak av vitlök, chili och vin.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 500 g spagetti
  • 1 kg vongolemusslor, eller blåmusslor
  • 2 dl vitt vin
  • 1 vitlöksklyfta, skalad, hel
  • 1 dl grovhackade persiljestjälkar
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 urkärnad, finhackad chili
  • 1 dl olivolja
  • 3 urkärnade, finhackade tomater
  • 1 dl finhackad persilja,

Gör så här

  1. Försäkra dig om att musslorna är levande genom att kontrollera att de är stängda. Knacka öppna musslor försiktigt mot köksbänken, de som inte sluter sig då slängs bort. Borsta eller skrapa musslorna rena, skölj av och ta bort skäggtömmarna.
  2. Häll vinet i en stor, tjockbottnad kastrull, lägg i vitlöksklyftan, persiljestjälkar, salt, peppar och musslor. Lägg på locket och sjud på svag värme under lock tills musslorna öppnar sig, cirka 5 minuter. Häll av och spara spadet, håll det varmt. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och låt den rinna av i ett durkslag.
  3. Fräs under tiden vitlök och chili hastigt i olja utan att det får färg. Lägg i tomaterna och salta. Tillsätt musselspadet och låt koka ihop cirka 5 minuter. Häll ner pastan, tillsätt musslor och persilja. Servera med bröd (glutenfritt till glutenöverkänsliga, mjölkfritt till mjölkallergiska).

Servering

Vitt bröd

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pasta med räkor

(46)

Räkpasta

(6)

Färsk pasta med räkor och zucchiniblommor

(10)

Räkpaella med risoni

(2)

Bouillabaisse-risoni med räkor

(14)

Pasta med kräftstjärtar

(83)

Pasta pesto med räkor

(7)

Pasta med saffransås och räkor

(15)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 500 g spagetti
  • 1 kg vongolemusslor, eller blåmusslor
  • 2 dl vitt vin
  • 1 vitlöksklyfta, skalad, hel
  • 1 dl grovhackade persiljestjälkar
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 urkärnad, finhackad chili
  • 1 dl olivolja
  • 3 urkärnade, finhackade tomater
  • 1 dl finhackad persilja,

Spagetti vongole

Betyg (1-5):
3.32 (25 betyg)

En klassisk pastarätt med musslor och smak av vitlök, chili och vin.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Försäkra dig om att musslorna är levande genom att kontrollera att de är stängda. Knacka öppna musslor försiktigt mot köksbänken, de som inte sluter sig då slängs bort. Borsta eller skrapa musslorna rena, skölj av och ta bort skäggtömmarna.
  2. Häll vinet i en stor, tjockbottnad kastrull, lägg i vitlöksklyftan, persiljestjälkar, salt, peppar och musslor. Lägg på locket och sjud på svag värme under lock tills musslorna öppnar sig, cirka 5 minuter. Häll av och spara spadet, håll det varmt. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och låt den rinna av i ett durkslag.
  3. Fräs under tiden vitlök och chili hastigt i olja utan att det får färg. Lägg i tomaterna och salta. Tillsätt musselspadet och låt koka ihop cirka 5 minuter. Häll ner pastan, tillsätt musslor och persilja. Servera med bröd (glutenfritt till glutenöverkänsliga, mjölkfritt till mjölkallergiska).

Servering

Vitt bröd

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pasta med räkor

(46)

Räkpasta

(6)

Färsk pasta med räkor och zucchiniblommor

(10)

Räkpaella med risoni

(2)

Bouillabaisse-risoni med räkor

(14)

Pasta med kräftstjärtar

(83)

Pasta pesto med räkor

(7)

Pasta med saffransås och räkor

(15)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies