Spagetti med kycklingbönbollar, tomat, persilja och vitlök

Betyg (1-5):
3 (2 betyg)

Tillagningstid: 25 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 16 st
  • 500 g spagetti
  • 250 g körsbärstomater på kvist
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 knipplök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 2 dl hackad persilja
  • 150 g finriven parmesan, till servering
  • Kycklingbönbollar:
  • 400 g kokta vita bönor på burk, bruttovikt, avsköljda
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 gul lök. grovriven
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 dl finhackad färsk timjan
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • olivolja, till stekning

Gör så här

  1. Mosa bönorna ordentligt med en gaffel eller med händerna och blanda med färsen. Tillsätt lök, vitlök, timjan, salt och peppar. Rulla färsen till bollar och stek runt om i olja till fin färg och de är genomstekta.
  2. Koka spagettin enligt anvisningen på förpackningen. Skär tomaterna i klyftor. Hetta upp olja i en annan stekpanna och stek hastigt tomater, lök och vitlök. Häll över vinäger, tillsätt persiljan och salta. Vänd ihop med pastan, köttbullarna och parmesanen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(41)

Mangobiffsallad med nudlar - Coop

(13)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(3)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)

Matkassens caesarsallad - Coop

(30)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni - Coop

(173)

Köttfärssoppa tacostyle - Coop

(10)
16 st
  • Ingredienser 16 st
  • 500 g spagetti
  • 250 g körsbärstomater på kvist
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 knipplök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 2 dl hackad persilja
  • 150 g finriven parmesan, till servering
  • Kycklingbönbollar:
  • 400 g kokta vita bönor på burk, bruttovikt, avsköljda
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 gul lök. grovriven
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 dl finhackad färsk timjan
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • olivolja, till stekning

Spagetti med kycklingbönbollar, tomat, persilja och vitlök

Betyg (1-5):
3 (2 betyg)

Tillagningstid: 25 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mosa bönorna ordentligt med en gaffel eller med händerna och blanda med färsen. Tillsätt lök, vitlök, timjan, salt och peppar. Rulla färsen till bollar och stek runt om i olja till fin färg och de är genomstekta.
  2. Koka spagettin enligt anvisningen på förpackningen. Skär tomaterna i klyftor. Hetta upp olja i en annan stekpanna och stek hastigt tomater, lök och vitlök. Häll över vinäger, tillsätt persiljan och salta. Vänd ihop med pastan, köttbullarna och parmesanen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(41)

Mangobiffsallad med nudlar - Coop

(13)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(3)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)

Matkassens caesarsallad - Coop

(30)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni - Coop

(173)

Köttfärssoppa tacostyle - Coop

(10)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies