Souvlaki

Souvlaki

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Ört och vinmarinerat kött på en pinne. Perfekt för sommargrillen.

Tillagningstid: 2 timmar 20 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g mört benfritt lamm, nöt - eller griskött
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Marinad:
  • 2 lagerblad
  • 1 msk oregano
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 dl rött eller vitt vin eller matlagningsvin
  • Tomat- och koriandersalsa:
  • 5 tomater, i små träningar
  • 1 finhackad gul eller röd lök
  • 1 dl hackad korianderblad
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Putsa köttet och skär det i 2x2 cm stora bitar. Blanda alla ingredienser till marinaden och lägg i köttet. Låt stå svalt några timmar.
  2. Trä köttet på spetten, pensla med olja och grilla tills det precis är genomstekt, 3-4 minuter. Salta. (Spetten kan också stekas i ugnen i 225º ca 10 minuter.)
  3. Servera spetten med tillbehören. Potatis- och chèvrepaj med nötter passar också bra till.

Tomat- och koriandersalsa

  1. Blanda alla ingredienser i en skål. Ställ i kylen att mogna minst 1 timme.

Servering

Servera som tillbehör till grillade kött-, skaldjurs- eller fiskrätter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Souvlaki
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 500 g mört benfritt lamm, nöt - eller griskött
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Marinad:
  • 2 lagerblad
  • 1 msk oregano
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 dl rött eller vitt vin eller matlagningsvin
  • Tomat- och koriandersalsa:
  • 5 tomater, i små träningar
  • 1 finhackad gul eller röd lök
  • 1 dl hackad korianderblad
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 krm salt

Souvlaki

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Ört och vinmarinerat kött på en pinne. Perfekt för sommargrillen.

Tillagningstid: 2 timmar 20 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Putsa köttet och skär det i 2x2 cm stora bitar. Blanda alla ingredienser till marinaden och lägg i köttet. Låt stå svalt några timmar.
  2. Trä köttet på spetten, pensla med olja och grilla tills det precis är genomstekt, 3-4 minuter. Salta. (Spetten kan också stekas i ugnen i 225º ca 10 minuter.)
  3. Servera spetten med tillbehören. Potatis- och chèvrepaj med nötter passar också bra till.

Tomat- och koriandersalsa

  1. Blanda alla ingredienser i en skål. Ställ i kylen att mogna minst 1 timme.

Servering

Servera som tillbehör till grillade kött-, skaldjurs- eller fiskrätter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!