Souvlaki
Souvlaki
  • Tid 140 min
  • Ugn 225º

Souvlaki

2.57 (7 betyg)

Ört och vinmarinerat kött på en pinne. Perfekt för sommargrillen.

  • Tillagningstid 140 min
  • Ingredienser 13
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g mört benfritt lamm, nöt - eller griskött
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olivolja
Marinad:
  • 2 lagerblad
  • 1 msk oregano
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 dl rött eller vitt vin eller matlagningsvin
Tomat- och koriandersalsa:
  • 5 tomater, i små träningar
  • 1 finhackad gul eller röd lök
  • 1 dl hackad korianderblad
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Putsa köttet och skär det i 2x2 cm stora bitar. Blanda alla ingredienser till marinaden och lägg i köttet. Låt stå svalt några timmar.

  2. 2

    Trä köttet på spetten, pensla med olja och grilla tills det precis är genomstekt, 3-4 minuter. Salta. (Spetten kan också stekas i ugnen i 225º ca 10 minuter.)

  3. 3

    Servera spetten med tillbehören. Potatis- och chèvrepaj med nötter passar också bra till.

Tomat- och koriandersalsa

  1. 1

    Blanda alla ingredienser i en skål. Ställ i kylen att mogna minst 1 timme.

Servering

Servera som tillbehör till grillade kött-, skaldjurs- eller fiskrätter.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar