Sötpotatissoppa med rostad majs
  • Tid 25 min

Sötpotatissoppa med rostad majs

4.44 (16 betyg)

Det här är verkligen hela familjens favorit! Receptör; Eleonora Von Essen och Foto; Björn Tesch

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g sötpotatis
  • 1 gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk röd currypasta
  • 5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 400 g kokosmjölk
  • salt
Till servering
  • 2 tsk olivolja
  • 3 dl majskorn
  • 0.5 kruka färsk koriander
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar. Tärna löken grovt. Värm oljan i en kastrull och fräs potatis och lök utan att de får färg.

  2. 2

    Tillsätt currypastan och låt fräsa med 1 minut under omrörning.

  3. 3

    Häll i vattnet och lägg i buljongtärningen. Låt koka tills potatisen är mjuk, ca 10 min. Tillsätt kokosmjölken och låt koka upp. Mixa soppan slät och smaka av med salt.

  4. 4

    Hetta upp olja i en stekpanna och stek majskornen tills de fått färg och doftar popcorn. Servera soppan med majs och koriander.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Spara några droppar kokosmjölk att garnera soppan med om det är finbjudning.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Lena

    Superlätt att göra och väldigt gott, den rostade majsen är pricken över i:et! Lika god som förrätt som huvudrätt ...

  • Moi

    Supergod soppa för hela familjen. Min fyraåring tyckte om den jättemycket.