Sötpotatissallad med limevinägrett

Betyg (1-5):
2.95 (56 betyg)

Elegant och matig samtidigt! Potatissallad på sötpotatis blir din nya favvo.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
10 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 10 st
  • 1 kg sötpotatis
  • 2 msk olivolja
  • 250 g frysta gröna sojabönor
  • 400 g körsbärstomater
  • 4 salladslökar
  • 70 g babyspenat
  • Dressing
  • 1 dl olivolja
  • 3 lime, finrivet skal och saft
  • 1 msk flytande honung
  • 3 msk sesamfrön

Gör så här

  1. Skala och skär sötpotatisen i bitar. Vänd runt i olja på en plåt och rosta mitt i ugnen ca 25 min. Salta.
  2. Tina sojabönorna och dela tomaterna på mitten. Strimla salladslöken. Rör ihop olja, limeskal och limesaft med honungen. Rosta sesamfröna i torr stekpanna till fin färg.
  3. Vänd varsamt runt alla grönsaker med dressingen och lägg upp på ett serveringsfat. Strö över sesamfröna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johan

2018-06-20

Fantastisk! Blir supergod med lite lax och feta också!

Kristina

2018-06-07

Supergod!

Liknande recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni - Coop

(173)

Örtfrittata - Coop

(1)

Köttfärssoppa tacostyle - Coop

(10)

Mangobiffsallad med nudlar - Coop

(13)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

Bruschetta med kyckling - Coop

(8)

Matkassens caesarsallad - Coop

(30)
10 st
  • Ingredienser 10 st
  • 1 kg sötpotatis
  • 2 msk olivolja
  • 250 g frysta gröna sojabönor
  • 400 g körsbärstomater
  • 4 salladslökar
  • 70 g babyspenat
  • Dressing
  • 1 dl olivolja
  • 3 lime, finrivet skal och saft
  • 1 msk flytande honung
  • 3 msk sesamfrön

Sötpotatissallad med limevinägrett

Betyg (1-5):
2.95 (56 betyg)

Elegant och matig samtidigt! Potatissallad på sötpotatis blir din nya favvo.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
10 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och skär sötpotatisen i bitar. Vänd runt i olja på en plåt och rosta mitt i ugnen ca 25 min. Salta.
  2. Tina sojabönorna och dela tomaterna på mitten. Strimla salladslöken. Rör ihop olja, limeskal och limesaft med honungen. Rosta sesamfröna i torr stekpanna till fin färg.
  3. Vänd varsamt runt alla grönsaker med dressingen och lägg upp på ett serveringsfat. Strö över sesamfröna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johan

2018-06-20

Fantastisk! Blir supergod med lite lax och feta också!

Kristina

2018-06-07

Supergod!

Liknande recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni - Coop

(173)

Örtfrittata - Coop

(1)

Köttfärssoppa tacostyle - Coop

(10)

Mangobiffsallad med nudlar - Coop

(13)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

Bruschetta med kyckling - Coop

(8)

Matkassens caesarsallad - Coop

(30)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies