Sötpotatisgryta med curry och mango chutney

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.93 (28 betyg)

En perfekt värmande rätt (het och lite söt) efter en dag ute. Recept av Eleonora von Essen.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g sötpotatis
  • 1 liten gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk neutral olja
  • 1 msk curry
  • 5 dl vatten
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 dl crème fraiche
  • 0.5 dl mango chutney
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 paprikor (olika färger)
  • 2 färska jalapeño
  • 400 g kikärtor, (på burk) bruttovikt
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 kruka färsk koriander

Gör så här

  1. Skala sötpotatisen och skär den i grova bitar. Fräs lök och vitlök i olja i en gryta eller kastrull. Tillsätt sötpotatis och curry, fräs tills curryn börjar dofta. Häll i vatten, kokosmjölk, ev crème fraiche och mango chutney.
  2. Smula ner buljongtärningen. Låt koka ihop tills potatisen nästan är klar, ca 5 min. Tärna paprikorna och skiva jalapeñon. Skölj kikärterna och låt rinna av.
  3. Tillsätt kikärter, paprika och jalapeño i grytan (spara ev lite till garnering). Låt puttra någon minut. Pressa i limesaft. Toppa med koriander.

Servering

Servera med kokt ris och gärna naanbröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anita

2020-02-10

Supergott!!

Håkan

2019-04-04

Har provat med både ris och pressad potatis till denna rätt och pressad potatis kan jag rekommendera

Eric

2018-12-28

Fantastiskt fina smaker. Sötma, syra och hetta i fin harmoni. Jag satte lite mer sötpotatis (700g) och mindre kikärtor (250g) och använde mig av en starkare chutney hemtagen från England och det blev fantastiskt gott! Kan varmt rekommendera detta recept!

Liknande recept

Spara recept

Kassler med färskpotatismush

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Köttbullar i grönpepparsås

Betyg
Betyg
(67)
Spara recept

Krämig potatiscurry

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Gaffelmosad potatis med räkor och sandefjordssås

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Kycklingben med mangoglaze

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Tunnbrödsrulle med viltfärsbiff och lingon

Betyg
Betyg
(2)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 500 g sötpotatis
  • 1 liten gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk neutral olja
  • 1 msk curry
  • 5 dl vatten
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 dl crème fraiche
  • 0.5 dl mango chutney
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 paprikor (olika färger)
  • 2 färska jalapeño
  • 400 g kikärtor, (på burk) bruttovikt
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 kruka färsk koriander

Sötpotatisgryta med curry och mango chutney

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.93 (28 betyg)

En perfekt värmande rätt (het och lite söt) efter en dag ute. Recept av Eleonora von Essen.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala sötpotatisen och skär den i grova bitar. Fräs lök och vitlök i olja i en gryta eller kastrull. Tillsätt sötpotatis och curry, fräs tills curryn börjar dofta. Häll i vatten, kokosmjölk, ev crème fraiche och mango chutney.
  2. Smula ner buljongtärningen. Låt koka ihop tills potatisen nästan är klar, ca 5 min. Tärna paprikorna och skiva jalapeñon. Skölj kikärterna och låt rinna av.
  3. Tillsätt kikärter, paprika och jalapeño i grytan (spara ev lite till garnering). Låt puttra någon minut. Pressa i limesaft. Toppa med koriander.

Servering

Servera med kokt ris och gärna naanbröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anita

2020-02-10

Supergott!!

Håkan

2019-04-04

Har provat med både ris och pressad potatis till denna rätt och pressad potatis kan jag rekommendera

Eric

2018-12-28

Fantastiskt fina smaker. Sötma, syra och hetta i fin harmoni. Jag satte lite mer sötpotatis (700g) och mindre kikärtor (250g) och använde mig av en starkare chutney hemtagen från England och det blev fantastiskt gott! Kan varmt rekommendera detta recept!

Liknande recept

Spara recept

Kassler med färskpotatismush

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Köttbullar i grönpepparsås

Betyg
Betyg
(67)
Spara recept

Krämig potatiscurry

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Gaffelmosad potatis med räkor och sandefjordssås

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Kycklingben med mangoglaze

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Tunnbrödsrulle med viltfärsbiff och lingon

Betyg
Betyg
(2)