Sötpotatischips med päron, ädelost och timjan

Sötpotatischips med päron, ädelost och timjan

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

De här godingarna gör sig fint till en välkomstdrink! Recept av Eleonora Von Essen ur kokboken, Nya matvanor på 4 veckor.

Tillagningstid: 15 min + tid i ugnen
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g sötpotatis
  • 1 msk neutral olja
  • 75 g krämig ädelost, t ex St Agur
  • 1 päron
  • 0.5 dl valnötter
  • färsk timjan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Tvätta sötpotatisen och skiva tunt med mandolin. Vänd runt med olja på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Fördela dem på plåten. Rosta krispiga mitt i ugnen, 30–40 min. Fördela chipsen på ett fat och klicka på lite ädelost. Toppa med tunt skivat päron, grovhackade valnötter och repade timjanblad.

Tips

Jordärtskocka eller rödbetor är också goda att rosta till chips.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-03-01

Hej! Tyvärr har ingredienserna trillat bort pga ett tekniskt fel. Vi jobbar på att få dem på plats så fort som möjligt, men tills vidare hittar ni hela receptet här: https://www.coop.se/recept/Mer-Smak/Alla-nummer/mer-smak-2-2019/

Liknande recept

Spara recept

Smördegstarte med fikon, ädelost och valnötter

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Äppelcoca

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Burrata med granatäpple

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Ostbricka

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Grillade tortillasnibbar med päron och ädelost

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Granatäppelsallad med grillad halloumi

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Fyllda fikon

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Rostad surdegsmacka med fikon och chèvre

Betyg
Betyg
(2)
Sötpotatischips med päron, ädelost och timjan
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 200 g sötpotatis
  • 1 msk neutral olja
  • 75 g krämig ädelost, t ex St Agur
  • 1 päron
  • 0.5 dl valnötter
  • färsk timjan

Sötpotatischips med päron, ädelost och timjan

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

De här godingarna gör sig fint till en välkomstdrink! Recept av Eleonora Von Essen ur kokboken, Nya matvanor på 4 veckor.

Tillagningstid: 15 min + tid i ugnen
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Tvätta sötpotatisen och skiva tunt med mandolin. Vänd runt med olja på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Fördela dem på plåten. Rosta krispiga mitt i ugnen, 30–40 min. Fördela chipsen på ett fat och klicka på lite ädelost. Toppa med tunt skivat päron, grovhackade valnötter och repade timjanblad.

Tips

Jordärtskocka eller rödbetor är också goda att rosta till chips.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-03-01

Hej! Tyvärr har ingredienserna trillat bort pga ett tekniskt fel. Vi jobbar på att få dem på plats så fort som möjligt, men tills vidare hittar ni hela receptet här: https://www.coop.se/recept/Mer-Smak/Alla-nummer/mer-smak-2-2019/

Liknande recept

Spara recept

Smördegstarte med fikon, ädelost och valnötter

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Äppelcoca

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Burrata med granatäpple

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Ostbricka

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Grillade tortillasnibbar med päron och ädelost

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Granatäppelsallad med grillad halloumi

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Fyllda fikon

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Rostad surdegsmacka med fikon och chèvre

Betyg
Betyg
(2)