Sötpotatischips med päron, ädelost och timjan
  • Tid 15 min + tid i ugnen
  • Ugn 125º

Sötpotatischips med päron, ädelost och timjan

3 (2 betyg)

De här godingarna gör sig fint till en välkomstdrink! Recept av Eleonora Von Essen ur kokboken, Nya matvanor på 4 veckor.

  • Tillagningstid 15 min + tid i ugnen
  • Ingredienser 6
  • Ugnstemperatur 125º

Ingredienser

4 portioner
  • 200 g sötpotatis
  • 1 msk neutral olja
  • 75 g krämig ädelost, t ex St Agur
  • 1 päron
  • 0.5 dl valnötter
  • färsk timjan
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 125°. Tvätta sötpotatisen och skiva tunt med mandolin. Vänd runt med olja på en plåt med bakplåtspapper.

  2. 2

    Fördela dem på plåten. Rosta krispiga mitt i ugnen, 30–40 min. Fördela chipsen på ett fat och klicka på lite ädelost. Toppa med tunt skivat päron, grovhackade valnötter och repade timjanblad.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Jordärtskocka eller rödbetor är också goda att rosta till chips.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Coop

    Hej! Tyvärr har ingredienserna trillat bort pga ett tekniskt fel. Vi jobbar på att få dem på plats så fort som möjligt, men tills vidare hittar ni hela receptet här: https://www.coop.se/recept/Mer-Smak/Alla-nummer/mer-smak-2-2019/