Rostad surdegsmacka med fikon och chèvre
  • Tid 20 min
  • Ugn 225º

Rostad surdegsmacka med fikon och chèvre

0 (0 betyg)

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 9
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 stycken
  • 4 stora skivor surdegsbröd
  • 0.5 dl olivolja
  • 4 färska fikon
  • 200 g chèvre
  • 2 msk flytande honung
  • 2 msk pinjenötter
  • 1 tsk flingsalt
  • svartpeppar
  • färsk timjan till garnering
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Pensla brödskivorna med olja på båda sidor och dela ev på mitten. Rosta gyllene i övre delen av ugnen, ca 5 min.

  2. 2

    Lägg delade fikon och bitar av chèvre på brödskivorna. Ringla över honung och strö på pinjenötter. Rosta ytterligare några minuter i ugnen. Osten ska smälta lätt. Smula över flingsalt, dra ett varv med pepparkvarnen och garnera med timjan.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar