Burrata med granatäpple

Burrata med granatäpple

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Krämig burrata, underbart god med syrligt granatäpple och stekt citron. Recept ur kokboken: Vinter hos Wood av Sofia Wood.

Tillagningstid: 5 min
4 portioner
  • 200 g , rumsvarma burrata (2 ostar)
  • 1 liten citron, halverad
  • 1 litet granatäpple
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk vit balsamvinäger
  • flingsalt och nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Stek citronen med snittytan nedåt i olja i en stekpanna.
  2. Stek på medelhög värme tills det doftar gott och den har fin karamelliserad yta.
  3. Lägg burratan på ett fat och skär ett snitt i osten. Pressa över citronsaft och strö på granatäpple.
  4. Ringla på olja och vinäger. Smula över flingsalt och dra ett varv med pepparkvarnen.

Tips

Burrata har seglat upp som en måste-ingrediens, men det funkar även med buffelmozzarella.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Burrata med granatäpple
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 200 g , rumsvarma burrata (2 ostar)
  • 1 liten citron, halverad
  • 1 litet granatäpple
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk vit balsamvinäger
  • flingsalt och nymald svartpeppar

Burrata med granatäpple

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Krämig burrata, underbart god med syrligt granatäpple och stekt citron. Recept ur kokboken: Vinter hos Wood av Sofia Wood.

Tillagningstid: 5 min
4 portioner

Gör så här

  1. Stek citronen med snittytan nedåt i olja i en stekpanna.
  2. Stek på medelhög värme tills det doftar gott och den har fin karamelliserad yta.
  3. Lägg burratan på ett fat och skär ett snitt i osten. Pressa över citronsaft och strö på granatäpple.
  4. Ringla på olja och vinäger. Smula över flingsalt och dra ett varv med pepparkvarnen.

Tips

Burrata har seglat upp som en måste-ingrediens, men det funkar även med buffelmozzarella.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!