Sotad regnbåge (Fjordörret) sashimi style
  • Tid 25 min + tid att svalna

Sotad regnbåge (Fjordörret) sashimi style

4.25 (4 betyg)

  • Tillagningstid 25 min + tid att svalna
  • Ingredienser 14

Ingredienser

4 bufféportioner
  • 400 g filé av regnbåge, gärna den tjockare delen
  • 1 msk sesamfrön
  • 1 msk flingsalt
  • 1 gulbeta
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 1 stor avokado
  • 30 g salladsmix (små blad)
  • 2 dl frysta gröna sojabönor, tinade
  • 1 dl gari (inlagd ingefära)
Dressing:
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk ättiksprit (12 %)
  • 0.5 tsk sesamolja
Till servering:
  • rostade sesamfrön
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Rulla fiskbiten i sesamfrön och flingsalt så det täcker runt om. Grilla ena sidan av fisken över het glöd till fin grillyta utan att röra den, ca 1 min. Vänd och gör samma sak på andra sidan. Täck fisken med plast och ställ i kyl att kallna helt, minst 2 tim. (Det går även bra att steka fisken hastigt i torr panna.)

  2. 2

    Skala och hyvla gulbetan supertunt med en mandolin eller potatisskalare. Vänd runt i limesaft och en nypa salt. Skär avokadon i bitar. Vänd ihop sallad, sojabönor, avokado och betor på ett fat.

  3. 3

    Skär fisken i 1 cm skivor med en vass kniv. Blanda soja, honung, ättika och sesamolja. Droppa lite av dressingen över salladen och fisken. Servera med gari och resten av dressingen.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Regnbågen (Fjortdörret) går utmärkt att byta mot lax.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar