
Sotad regnbåge (Fjordörret) sashimi style
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 25 min + tid att svalna
4 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 400 g filé av regnbåge, gärna den tjockare delen
- 1 msk sesamfrön
- 1 msk flingsalt
- 1 gulbeta
- 0.5 lime, pressad saft
- 1 stor avokado
- 30 g salladsmix (små blad)
- 2 dl frysta gröna sojabönor, tinade
- 1 dl gari (inlagd ingefära)
- Dressing:
- 2 msk japansk soja
- 1 msk flytande honung
- 1 tsk ättiksprit (12 %)
- 0.5 tsk sesamolja
- Till servering:
- rostade sesamfrön
Gör så här
- Rulla fiskbiten i sesamfrön och flingsalt så det täcker runt om. Grilla ena sidan av fisken över het glöd till fin grillyta utan att röra den, ca 1 min. Vänd och gör samma sak på andra sidan. Täck fisken med plast och ställ i kyl att kallna helt, minst 2 tim. (Det går även bra att steka fisken hastigt i torr panna.)
- Skala och hyvla gulbetan supertunt med en mandolin eller potatisskalare. Vänd runt i limesaft och en nypa salt. Skär avokadon i bitar. Vänd ihop sallad, sojabönor, avokado och betor på ett fat.
- Skär fisken i 1 cm skivor med en vass kniv. Blanda soja, honung, ättika och sesamolja. Droppa lite av dressingen över salladen och fisken. Servera med gari och resten av dressingen.
Tips

Regnbågen (Fjortdörret) går utmärkt att byta mot lax.
Sotad regnbåge (Fjordörret) sashimi style
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 25 min + tid att svalna
4 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Rulla fiskbiten i sesamfrön och flingsalt så det täcker runt om. Grilla ena sidan av fisken över het glöd till fin grillyta utan att röra den, ca 1 min. Vänd och gör samma sak på andra sidan. Täck fisken med plast och ställ i kyl att kallna helt, minst 2 tim. (Det går även bra att steka fisken hastigt i torr panna.)
- Skala och hyvla gulbetan supertunt med en mandolin eller potatisskalare. Vänd runt i limesaft och en nypa salt. Skär avokadon i bitar. Vänd ihop sallad, sojabönor, avokado och betor på ett fat.
- Skär fisken i 1 cm skivor med en vass kniv. Blanda soja, honung, ättika och sesamolja. Droppa lite av dressingen över salladen och fisken. Servera med gari och resten av dressingen.
Tips

Regnbågen (Fjortdörret) går utmärkt att byta mot lax.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!