Soppa med rostad aubergine och avokado
  • Tid 40 min
  • Ugn 250º

Soppa med rostad aubergine och avokado

2.5 (2 betyg)

Krämig soppa med aubergine, vitlök, grädde och vin. Toppad med avokado.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 14
  • Ugnstemperatur 250º

Ingredienser

4 portioner
  • 700 g aubergine
  • 1.5 tsk salt
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk torkad timjan
  • 2 tsk olivolja
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 7 dl vatten
  • 1 hönsbuljong eller grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl grädde
  • salt och svartpeppar
Till servering
  • krutonger
  • 2 avokador
  • 1 smörgåskrasse eller ärtskott
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 250°. Skär auberginen i centimetertjocka skivor och lägg ut dem på skärbrädan. Strö över salt och låt vätskan tränga ut, ca 15 min.

  2. 2

    Hacka lök och vitlök fint. Fräs med timjanen i olja i en kastrull tills löken är mjuk och glansig. Ta kastrullen från värmen. Lägg aubergineskivorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper och rosta högt upp i ugnen, till fin färg ca 15 min.

  3. 3

    Lägg ner skivorna i kastrullen och ställ tillbaka på värmen. Häll i vin och låt koka upp. Häll i vatten och smula ner buljongtärningen. Låt sjuda ca 15 min.

  4. 4

    Mixa soppan slät och häll i grädden. Smaka av med salt och peppar. Servera soppan med krutonger och avokado. Toppa ev med krasse eller ärtskott.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar