Soppa med rostad aubergine och avokado

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (5 betyg)

Krämig soppa med aubergine, vitlök, grädde och vin. Toppad med avokado.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 700 g aubergine
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk torkad timjan
  • 2 tsk olivolja
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 7 dl vatten
  • 1 hönsbuljong eller grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl grädde
  • salt och svartpeppar
  • Till servering
  • krutonger
  • 2 avokador
  • 1 smörgåskrasse eller ärtskott

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skär auberginen i centimetertjocka skivor och lägg ut dem på skärbrädan. Strö över salt och låt vätskan tränga ut, ca 15 min.
  2. Hacka lök och vitlök fint. Fräs med timjanen i olja i en kastrull tills löken är mjuk och glansig. Ta kastrullen från värmen. Lägg aubergineskivorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper och rosta högt upp i ugnen, till fin färg ca 15 min.
  3. Lägg ner skivorna i kastrullen och ställ tillbaka på värmen. Häll i vin och låt koka upp. Häll i vatten och smula ner buljongtärningen. Låt sjuda ca 15 min.
  4. Mixa soppan slät och häll i grädden. Smaka av med salt och peppar. Servera soppan med krutonger och avokado. Toppa ev med krasse eller ärtskott.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Svartkålssoppa med pocherat ägg och räkor

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Klassiska falafel

Betyg
Betyg
(67)
Spara recept

Bönpasta med paprikasås och rostade mandlar

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Broccolisoppa med ädelosttoast

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Kebab

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Lövbiffstortilla med chipotledressing

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Sötpotatissoppa med matiga våfflor

Betyg
Betyg
(6)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 700 g aubergine
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk torkad timjan
  • 2 tsk olivolja
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 7 dl vatten
  • 1 hönsbuljong eller grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl grädde
  • salt och svartpeppar
  • Till servering
  • krutonger
  • 2 avokador
  • 1 smörgåskrasse eller ärtskott

Soppa med rostad aubergine och avokado

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (5 betyg)

Krämig soppa med aubergine, vitlök, grädde och vin. Toppad med avokado.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skär auberginen i centimetertjocka skivor och lägg ut dem på skärbrädan. Strö över salt och låt vätskan tränga ut, ca 15 min.
  2. Hacka lök och vitlök fint. Fräs med timjanen i olja i en kastrull tills löken är mjuk och glansig. Ta kastrullen från värmen. Lägg aubergineskivorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper och rosta högt upp i ugnen, till fin färg ca 15 min.
  3. Lägg ner skivorna i kastrullen och ställ tillbaka på värmen. Häll i vin och låt koka upp. Häll i vatten och smula ner buljongtärningen. Låt sjuda ca 15 min.
  4. Mixa soppan slät och häll i grädden. Smaka av med salt och peppar. Servera soppan med krutonger och avokado. Toppa ev med krasse eller ärtskott.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Svartkålssoppa med pocherat ägg och räkor

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Klassiska falafel

Betyg
Betyg
(67)
Spara recept

Bönpasta med paprikasås och rostade mandlar

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Broccolisoppa med ädelosttoast

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Kebab

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Lövbiffstortilla med chipotledressing

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Sötpotatissoppa med matiga våfflor

Betyg
Betyg
(6)