Soppa med fiskfrikadeller och limeblad

Betyg (1-5):
3.25 (4 betyg)

Fräsch soppa med ingefära, chili och fiskfrikadeller.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 1 liter vatten
  • 2 dl grädde
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 50 färsk ingefära, tunt strimlad
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 4 salladslökar, strimlade
  • Fiskfrikadeller
  • 400 g torsk, kolja eller sej
  • 1 ägg
  • 2 msk ströbröd
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 3 limeblad, finhackade
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • färsk koriander
  • röd chili

Gör så här

  1. Fiskfrikadeller: Blanda alla ingredienser till frikadellerna utom fisken. Låt smeten stå ca 10 min. Mixa under tiden fisken till en färs, hastigt i matberedare. Vänd ihop fisken med resten av ingredienserna. Forma små bollar med blöta händer.
  2. Koka upp vatten, grädde, buljongtärningar, ingefära och vitlök i en vid kastrull. Lägg varsamt ner frikadellerna i den kokande buljongen och låt sjuda ca 4 min. Lägg ner salladslöken precis före servering. Toppa soppan med koriander och chili.

Tips

Toppa soppan med koriander,chili och pressad lime.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Wandee

2018-01-20

Helt ok men mera salt och peppar.slå gärna koriander över vid servering.mums

Liknande recept

Pasta med kallrökt lax

(17)

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

(21)

Pastarosor med kallrökt lax och spenat

(26)

Sej med grillad paprika och parmesan

(110)

Fiskgryta med saffran och räkor

(50)

Lax med salsa verde

(0)

Färskostgratinerad lax

(14)

Lax- och spenatpaj

(90)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1 liter vatten
  • 2 dl grädde
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 50 färsk ingefära, tunt strimlad
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 4 salladslökar, strimlade
  • Fiskfrikadeller
  • 400 g torsk, kolja eller sej
  • 1 ägg
  • 2 msk ströbröd
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 3 limeblad, finhackade
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • färsk koriander
  • röd chili

Soppa med fiskfrikadeller och limeblad

Betyg (1-5):
3.25 (4 betyg)

Fräsch soppa med ingefära, chili och fiskfrikadeller.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fiskfrikadeller: Blanda alla ingredienser till frikadellerna utom fisken. Låt smeten stå ca 10 min. Mixa under tiden fisken till en färs, hastigt i matberedare. Vänd ihop fisken med resten av ingredienserna. Forma små bollar med blöta händer.
  2. Koka upp vatten, grädde, buljongtärningar, ingefära och vitlök i en vid kastrull. Lägg varsamt ner frikadellerna i den kokande buljongen och låt sjuda ca 4 min. Lägg ner salladslöken precis före servering. Toppa soppan med koriander och chili.

Tips

Toppa soppan med koriander,chili och pressad lime.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Wandee

2018-01-20

Helt ok men mera salt och peppar.slå gärna koriander över vid servering.mums

Liknande recept

Pasta med kallrökt lax

(17)

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

(21)

Pastarosor med kallrökt lax och spenat

(26)

Sej med grillad paprika och parmesan

(110)

Fiskgryta med saffran och räkor

(50)

Lax med salsa verde

(0)

Färskostgratinerad lax

(14)

Lax- och spenatpaj

(90)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies