Soppa med fiskfrikadeller och limeblad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Fräsch soppa med ingefära, chili och fiskfrikadeller.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 liter vatten
  • 2 dl grädde
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 50 färsk ingefära, tunt strimlad
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 4 salladslökar, strimlade
  • Fiskfrikadeller
  • 400 g torsk, kolja eller sej
  • 1 ägg
  • 2 msk ströbröd
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 3 limeblad, finhackade
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • färsk koriander
  • röd chili

Gör så här

  1. Fiskfrikadeller: Blanda alla ingredienser till frikadellerna utom fisken. Låt smeten stå ca 10 min. Mixa under tiden fisken till en färs, hastigt i matberedare. Vänd ihop fisken med resten av ingredienserna. Forma små bollar med blöta händer.
  2. Koka upp vatten, grädde, buljongtärningar, ingefära och vitlök i en vid kastrull. Lägg varsamt ner frikadellerna i den kokande buljongen och låt sjuda ca 4 min. Lägg ner salladslöken precis före servering. Toppa soppan med koriander och chili.

Tips

Toppa soppan med koriander,chili och pressad lime.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Wandee

2018-01-20

Helt ok men mera salt och peppar.slå gärna koriander över vid servering.mums

Liknande recept

Spara recept

Gösfilé i paprika- och tomatsås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Fiskgryta med saffran och räkor

Betyg
Betyg
(73)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Lax med salsa verde

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Sashimi nudelsallad

Betyg
Betyg
(11)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1 liter vatten
  • 2 dl grädde
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 50 färsk ingefära, tunt strimlad
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 4 salladslökar, strimlade
  • Fiskfrikadeller
  • 400 g torsk, kolja eller sej
  • 1 ägg
  • 2 msk ströbröd
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 3 limeblad, finhackade
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • färsk koriander
  • röd chili

Soppa med fiskfrikadeller och limeblad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Fräsch soppa med ingefära, chili och fiskfrikadeller.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fiskfrikadeller: Blanda alla ingredienser till frikadellerna utom fisken. Låt smeten stå ca 10 min. Mixa under tiden fisken till en färs, hastigt i matberedare. Vänd ihop fisken med resten av ingredienserna. Forma små bollar med blöta händer.
  2. Koka upp vatten, grädde, buljongtärningar, ingefära och vitlök i en vid kastrull. Lägg varsamt ner frikadellerna i den kokande buljongen och låt sjuda ca 4 min. Lägg ner salladslöken precis före servering. Toppa soppan med koriander och chili.

Tips

Toppa soppan med koriander,chili och pressad lime.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Wandee

2018-01-20

Helt ok men mera salt och peppar.slå gärna koriander över vid servering.mums

Liknande recept

Spara recept

Gösfilé i paprika- och tomatsås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Fiskgryta med saffran och räkor

Betyg
Betyg
(73)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Lax med salsa verde

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Sashimi nudelsallad

Betyg
Betyg
(11)