Soppa med fiskfrikadeller och limeblad

Betyg (1-5):
3.25 (4 betyg)

Fräsch soppa med ingefära, chili och fiskfrikadeller.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 1 liter vatten
  • 2 dl grädde
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 50 färsk ingefära, tunt strimlad
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 4 salladslökar, strimlade
  • Fiskfrikadeller
  • 400 g torsk, kolja eller sej
  • 1 ägg
  • 2 msk ströbröd
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 3 limeblad, finhackade
  • 1 tsk sambal oelek
  • Till servering
  • färsk koriander
  • röd chili

Gör så här

  1. Fiskfrikadeller: Blanda alla ingredienser till frikadellerna utom fisken. Låt smeten stå ca 10 min. Mixa under tiden fisken till en färs, hastigt i matberedare. Vänd ihop fisken med resten av ingredienserna. Forma små bollar med blöta händer.
  2. Koka upp vatten, grädde, buljongtärningar, ingefära och vitlök i en vid kastrull. Lägg varsamt ner frikadellerna i den kokande buljongen och låt sjuda ca 4 min. Lägg ner salladslöken precis före servering. Toppa soppan med koriander och chili.

Tips

Toppa soppan med koriander,chili och pressad lime.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Wandee

2018-01-20

Helt ok men mera salt och peppar.slå gärna koriander över vid servering.mums

Liknande recept

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

(3)

Sej med grillad paprika och parmesan

(110)

Toscansk lax i ugn med råstekt rotselleri

(5)

Pasta med kallrökt lax

(16)

Torskrygg med med rödbetor, kaprisbär och brynt smör

(18)

Pastarosor med kallrökt lax och spenat

(26)

Gösfilé i paprika- och tomatsås

(2)

Lax- och spenatpaj

(89)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1 liter vatten
  • 2 dl grädde
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 50 färsk ingefära, tunt strimlad
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 4 salladslökar, strimlade
  • Fiskfrikadeller
  • 400 g torsk, kolja eller sej
  • 1 ägg
  • 2 msk ströbröd
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 3 limeblad, finhackade
  • 1 tsk sambal oelek
  • Till servering
  • färsk koriander
  • röd chili

Soppa med fiskfrikadeller och limeblad

Betyg (1-5):
3.25 (4 betyg)

Fräsch soppa med ingefära, chili och fiskfrikadeller.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fiskfrikadeller: Blanda alla ingredienser till frikadellerna utom fisken. Låt smeten stå ca 10 min. Mixa under tiden fisken till en färs, hastigt i matberedare. Vänd ihop fisken med resten av ingredienserna. Forma små bollar med blöta händer.
  2. Koka upp vatten, grädde, buljongtärningar, ingefära och vitlök i en vid kastrull. Lägg varsamt ner frikadellerna i den kokande buljongen och låt sjuda ca 4 min. Lägg ner salladslöken precis före servering. Toppa soppan med koriander och chili.

Tips

Toppa soppan med koriander,chili och pressad lime.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Wandee

2018-01-20

Helt ok men mera salt och peppar.slå gärna koriander över vid servering.mums

Liknande recept

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

(3)

Sej med grillad paprika och parmesan

(110)

Toscansk lax i ugn med råstekt rotselleri

(5)

Pasta med kallrökt lax

(16)

Torskrygg med med rödbetor, kaprisbär och brynt smör

(18)

Pastarosor med kallrökt lax och spenat

(26)

Gösfilé i paprika- och tomatsås

(2)

Lax- och spenatpaj

(89)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies