Sommartårta med limemarinerade jordgubbar

Betyg (1-5):
4.31 (106 betyg)

En jordgubbstårta med smak av lime och botten av mandelmassa.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:175º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 200 g riven mandelmassa
  • Till formen:
  • 2 msk smör
  • 0.5 dl ströbröd
  • Marinerade jordgubbar:
  • 1 liter jordgubbar
  • 3 lime, finrivet skal och pressad saft
  • 2 msk strösocker
  • Garnering:
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 lime, finrivet skal

Gör så här

  1. Vispa smör och socker med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget under fortsatt vispning. Rör ner mjölken och mjölet blandat med bakpulver. Vänd till sist ner mandelmassan.
  2. Smörj och bröa en rund bakform med löstagbar kant, cirka 24 centimeter i diameter. Häll i smeten och grädda kakan 35-40 minuter.

Marinerade jordgubbar

  1. Ansa jordgubbarna och dela dem eventuellt i mindre bitar. Vänd ihop dem med limeskal, limesaft och råsocker i en skål. Låt jordgubbarna marineras i rumstemperatur tills kakan är klar.

Garnering

  1. Ta loss kakan från formen och stjälp upp den på ett fat, låt svalna. Vispa grädden och bred den över kakan. Fördela jordgubbarna ovanpå. Garnera eventuellt med finrivet limeskal.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Claes

2018-06-17

En mycket god sommartårta.

Nina

2013-06-19

Det blev godare när tårtan fick stå i kylen över natten, Limesmaken kom fram. Supergod!!!

gill

2013-05-04

Min barn är allergis mot ägg så finns det något annan alternativ istället för ägg.

Helena

2012-06-22

Strösocker finns som råsocker. Personligen skulle jag använda det. Men ta vad du har.

Lisbeth

2012-06-21

Det står strösocker i receptet och råsocker i beskrivningen. Vilket ska man ha? Spelar det någon roll?

Margot I Åmål

2012-06-21

Den är supergod! Eventuellt den godaste tårta jag smakat. Tack Lena!

Britta/Webbredaktionen

2012-06-20

Nej, det är en vanlig tårta som ska ätas kall och tårtbotten kan du göra dagen innan.

Mamma Mu

2012-06-19

Undrar, är tanken att den ska ätas varm/ljummen? Går det lika bra att göra tårtbotten dagen innan och micra den före garnering och servering?

Britta/Webbredaktionen

2012-06-19

Ta bort mandelmassan och lägg till 1 extra ägg

Sas

2012-06-18

Finns det möjlighet att byta ut mandelmassan? Och i så fall mot vad?

Inger

2012-06-11

Jag byter ut med dinkelmjöl och laktosgrädde/mjölk och det funkar perfekt för mig.

Maj Löwengreen

2012-06-11

Hej. Var finns varianten för oss med både gluten och lactos? Mvh Maj

Liknande recept

Kladdkaka med inbakade godisägg

(4)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(5)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(10)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

(5)

Hallontarte

(34)

Bärbägare

(14)

Snabb cheesecake med rårörda hallon

(47)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 200 g riven mandelmassa
  • Till formen:
  • 2 msk smör
  • 0.5 dl ströbröd
  • Marinerade jordgubbar:
  • 1 liter jordgubbar
  • 3 lime, finrivet skal och pressad saft
  • 2 msk strösocker
  • Garnering:
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 lime, finrivet skal

Sommartårta med limemarinerade jordgubbar

Betyg (1-5):
4.31 (106 betyg)

En jordgubbstårta med smak av lime och botten av mandelmassa.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:175º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa smör och socker med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget under fortsatt vispning. Rör ner mjölken och mjölet blandat med bakpulver. Vänd till sist ner mandelmassan.
  2. Smörj och bröa en rund bakform med löstagbar kant, cirka 24 centimeter i diameter. Häll i smeten och grädda kakan 35-40 minuter.

Marinerade jordgubbar

  1. Ansa jordgubbarna och dela dem eventuellt i mindre bitar. Vänd ihop dem med limeskal, limesaft och råsocker i en skål. Låt jordgubbarna marineras i rumstemperatur tills kakan är klar.

Garnering

  1. Ta loss kakan från formen och stjälp upp den på ett fat, låt svalna. Vispa grädden och bred den över kakan. Fördela jordgubbarna ovanpå. Garnera eventuellt med finrivet limeskal.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Claes

2018-06-17

En mycket god sommartårta.

Nina

2013-06-19

Det blev godare när tårtan fick stå i kylen över natten, Limesmaken kom fram. Supergod!!!

gill

2013-05-04

Min barn är allergis mot ägg så finns det något annan alternativ istället för ägg.

Helena

2012-06-22

Strösocker finns som råsocker. Personligen skulle jag använda det. Men ta vad du har.

Lisbeth

2012-06-21

Det står strösocker i receptet och råsocker i beskrivningen. Vilket ska man ha? Spelar det någon roll?

Margot I Åmål

2012-06-21

Den är supergod! Eventuellt den godaste tårta jag smakat. Tack Lena!

Britta/Webbredaktionen

2012-06-20

Nej, det är en vanlig tårta som ska ätas kall och tårtbotten kan du göra dagen innan.

Mamma Mu

2012-06-19

Undrar, är tanken att den ska ätas varm/ljummen? Går det lika bra att göra tårtbotten dagen innan och micra den före garnering och servering?

Britta/Webbredaktionen

2012-06-19

Ta bort mandelmassan och lägg till 1 extra ägg

Sas

2012-06-18

Finns det möjlighet att byta ut mandelmassan? Och i så fall mot vad?

Inger

2012-06-11

Jag byter ut med dinkelmjöl och laktosgrädde/mjölk och det funkar perfekt för mig.

Maj Löwengreen

2012-06-11

Hej. Var finns varianten för oss med både gluten och lactos? Mvh Maj

Liknande recept

Kladdkaka med inbakade godisägg

(4)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(5)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(10)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

(5)

Hallontarte

(34)

Bärbägare

(14)

Snabb cheesecake med rårörda hallon

(47)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies