Sommarsallad med grillad kyckling

Betyg (1-5):
3.8 (5 betyg)

Kycklinglårfilé blir saftigare än vanlig filé – lätt att lyckas med.

8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 900 g kycklinglårfilé
  • 1 lime, pressad saft
  • 0.5 dl japansk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 msk strösocker
  • 4 klyftade nektariner
  • 350 g salladsmix, 2 påsar
  • 2 strimlade knipplökar eller salladslökar
  • flingsalt
  • Wasabivinägrett:
  • 0.5 dl olja
  • 1.5 msk risvinsvinäger eller vitvinsvinäger
  • 1 tsk wasabipasta

Gör så här

  1. Blanda limesaft, soja, sesamolja, vitlök, socker och salt i en bunke. Vänd runt kycklingen i marinaden. Låt stå i kylskåp i minst 1 tim (gärna över natten).
  2. Grilla kycklingen på direkt glöd ca 3 min per sida. Den ska ha en innertemperatur på 68°.
  3. Grilla nektarinerna tills de fått fin grillyta.

Wasabivinägrett

  1. Blanda alla ingredienser till vinägretten.
  2. Blanda salladsmix och lök på ett serveringsfat. Lägg på nektariner och kyckling. Ringla över vinägretten och strö över flingsalt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Älgköttbullar

(12)

Fisktaco med mangosalsa

(25)

Kyckling och sötpotatis på plåt

(18)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(8)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

(22)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 900 g kycklinglårfilé
  • 1 lime, pressad saft
  • 0.5 dl japansk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 msk strösocker
  • 4 klyftade nektariner
  • 350 g salladsmix, 2 påsar
  • 2 strimlade knipplökar eller salladslökar
  • flingsalt
  • Wasabivinägrett:
  • 0.5 dl olja
  • 1.5 msk risvinsvinäger eller vitvinsvinäger
  • 1 tsk wasabipasta

Sommarsallad med grillad kyckling

Betyg (1-5):
3.8 (5 betyg)

Kycklinglårfilé blir saftigare än vanlig filé – lätt att lyckas med.

8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda limesaft, soja, sesamolja, vitlök, socker och salt i en bunke. Vänd runt kycklingen i marinaden. Låt stå i kylskåp i minst 1 tim (gärna över natten).
  2. Grilla kycklingen på direkt glöd ca 3 min per sida. Den ska ha en innertemperatur på 68°.
  3. Grilla nektarinerna tills de fått fin grillyta.

Wasabivinägrett

  1. Blanda alla ingredienser till vinägretten.
  2. Blanda salladsmix och lök på ett serveringsfat. Lägg på nektariner och kyckling. Ringla över vinägretten och strö över flingsalt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Älgköttbullar

(12)

Fisktaco med mangosalsa

(25)

Kyckling och sötpotatis på plåt

(18)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(8)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

(22)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies