För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Sockerkaka med trädgårdsbär

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Sockerkaka med sommarbär och kokos smakr ljuvligt med en klick grädde.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 citron, finrivet skal
  • 3 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 msk smör
  • 2 msk kokosflingor
  • Topping:
  • 0.5 liter bär gärna hallon, vinbär eller blåbär
  • 0.5 dl kokosflingor
  • Till servering:
  • florsocker
  • vispad grädde

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken.
  2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt citronskal och smör- och mjölkblandningen i äggvispet. Rör ner mjöl blandat med bakpulver.
  3. Smörj och bröa en springform, ca 24 cm i diameter, med kokos.
  4. Häll smeten i formen. Fördela bären ovanpå och tryck ner dem en aning. Strö på kokos och grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 1 tim. Låt kakan svalna lite innan du tar ut den ur formen.

Till servering

  1. Pudra florsocker över kakan och servera med vispad grädde.

Tips

Det går bra att använda frysta tinade bär, men låt dem rinna av.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Janine

2015-06-20

God kaka, bra syrlighet, dock lite torr.

Liknande recept

Rabarbercheesecake med jordgubbar

(73)

Chokladbrylé med röda bär och italiensk hallonmaräng

(5)

Rulltårta med peach melba

(10)

Pavlova med jordgubbs- och rabarberkompott

(7)

Mandelmusslor med färska hallon

(11)

Vit chokladkladdkaka

(185)

Kladdkaka med vit choklad och smultopping

(8)

Blåbärskaka med mandelspån

(7)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 citron, finrivet skal
  • 3 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 msk smör
  • 2 msk kokosflingor
  • Topping:
  • 0.5 liter bär gärna hallon, vinbär eller blåbär
  • 0.5 dl kokosflingor
  • Till servering:
  • florsocker
  • vispad grädde

Sockerkaka med trädgårdsbär

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Sockerkaka med sommarbär och kokos smakr ljuvligt med en klick grädde.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken.
  2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt citronskal och smör- och mjölkblandningen i äggvispet. Rör ner mjöl blandat med bakpulver.
  3. Smörj och bröa en springform, ca 24 cm i diameter, med kokos.
  4. Häll smeten i formen. Fördela bären ovanpå och tryck ner dem en aning. Strö på kokos och grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 1 tim. Låt kakan svalna lite innan du tar ut den ur formen.

Till servering

  1. Pudra florsocker över kakan och servera med vispad grädde.

Tips

Det går bra att använda frysta tinade bär, men låt dem rinna av.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Janine

2015-06-20

God kaka, bra syrlighet, dock lite torr.

Liknande recept

Rabarbercheesecake med jordgubbar

(73)

Chokladbrylé med röda bär och italiensk hallonmaräng

(5)

Rulltårta med peach melba

(10)

Pavlova med jordgubbs- och rabarberkompott

(7)

Mandelmusslor med färska hallon

(11)

Vit chokladkladdkaka

(185)

Kladdkaka med vit choklad och smultopping

(8)

Blåbärskaka med mandelspån

(7)