Snittar med skagenröra på tofu
  • Tid 25 min
  • Ugn 250º

Snittar med skagenröra på tofu

5 (2 betyg)

En vegetarisk skagenröra med tofu, tångkaviar och äpple. Klicka på små rostade baguetteskivor så har du en lyxig snitt på kalasen eller före helgmiddagen.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 14
  • Ugnstemperatur 250º

Ingredienser

4 portioner
  • 270 g naturell tofu
  • 1 burk tångkaviar
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 1 dl majonnäs
  • 1 äpple, fintärnat
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • 0.5 dl hackad dill
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 0.5 tsk finriven vitlök
  • salt
Till servering:
  • 0.5 baguette
  • smör
  • dill
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Riv tofun grovt. Ta undan lite caviar till servering och rör sen ihop alla ingredienserna till röran. Smaka av med salt.

  2. 2

    Skär baguetten i 1 cm skivor och bred på smör. Fördela på en ugnsplåt och rosta mitt i ugnen till fin färg. Toppa bröden med röran och garnera med tångkaviar och dill.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Tofu är faktiskt gjort på bönor! Liknar färskost i konsistensen, men inte i smaken, och används ofta som ersättning för mjölkprodukter. Tofu är gjort av sojabönor och finns i olika varianter i din butik.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Erik

    Gjorde succé som förrätt på den vegetariska nyårsmiddagen.