Löjromssill med citron

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Krämig sillfavorit med rom. Recepet av: Eleonora Von Essen och Foto: Eva Hildén Smith

Tillagningstid: 20 min + tid i kyl
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 420 g inläggningssill (5-minuterssill)
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 3 msk stenbitsrom
  • 2 msk finhackad dill
  • 2 msk finhackad gräslök
  • 2 msk finhackad rödlök
  • 1 tsk rivet citronskal (endast det gula)
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Skär sillen i ca 1 ½ cm stora bitar. Blanda resten av ingredienserna och vänd ner sillen. Låt stå i kylen minst 1 timme före servering.

Tips

Det är lyxigt med löjrom, men annan rom funkar förstås också!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2017-12-30

Delikat - gjorde succė på julbordet. Stenbitsrom funkade utmärkt!

Liknande recept

Spara recept

Krämig citron- och timjansill

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Kall kryddig yoghurtsoppa

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Krämig dragonsill med drag av vinäger

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Bakad potatis med tofuskagenröra

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Krämig kumminsill

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Cottage cheese-röra med dill, pepparrot och äpple

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Laxröra på toast

Betyg
Betyg
(8)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 420 g inläggningssill (5-minuterssill)
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 3 msk stenbitsrom
  • 2 msk finhackad dill
  • 2 msk finhackad gräslök
  • 2 msk finhackad rödlök
  • 1 tsk rivet citronskal (endast det gula)
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 0.5 tsk salt

Löjromssill med citron

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Krämig sillfavorit med rom. Recepet av: Eleonora Von Essen och Foto: Eva Hildén Smith

Tillagningstid: 20 min + tid i kyl
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär sillen i ca 1 ½ cm stora bitar. Blanda resten av ingredienserna och vänd ner sillen. Låt stå i kylen minst 1 timme före servering.

Tips

Det är lyxigt med löjrom, men annan rom funkar förstås också!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2017-12-30

Delikat - gjorde succė på julbordet. Stenbitsrom funkade utmärkt!

Liknande recept

Spara recept

Krämig citron- och timjansill

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Kall kryddig yoghurtsoppa

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Krämig dragonsill med drag av vinäger

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Bakad potatis med tofuskagenröra

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Krämig kumminsill

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Cottage cheese-röra med dill, pepparrot och äpple

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Laxröra på toast

Betyg
Betyg
(8)