Löjromssill med citron
  • Tid 20 min + tid i kyl

Löjromssill med citron

3.57 (7 betyg)

Krämig sillfavorit med rom. Recepet av: Eleonora Von Essen och Foto: Eva Hildén Smith

  • Tillagningstid 20 min + tid i kyl
  • Ingredienser 10

Ingredienser

6 bufféportioner
  • 420 g inläggningssill (5-minuterssill)
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 3 msk stenbitsrom
  • 2 msk finhackad dill
  • 2 msk finhackad gräslök
  • 2 msk finhackad rödlök
  • 1 tsk rivet citronskal (endast det gula)
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 0.5 tsk salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär sillen i ca 1 ½ cm stora bitar. Blanda resten av ingredienserna och vänd ner sillen. Låt stå i kylen minst 1 timme före servering.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Det är lyxigt med löjrom, men annan rom funkar förstås också!
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Eva

    Delikat - gjorde succė på julbordet. Stenbitsrom funkade utmärkt!