Snabbmarinerad lax med kronärtskocksröra

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Låt en syrlig pesto med smak av kronärtskocka, kapris och lime smaksätta laxen. Presentera på en buffé eller som en liten förrätt.

Tillagningstid: 2 dygn 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g skivad fryst laxfilé
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Kronärtskocksröra:
  • 2 lime, pressad saft
  • 6 inlagda kronärtskocksbottnar, delade i bitar
  • 2 tomater, skållade, skalade, urkärnade och tärnade
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk kapris
  • 2 msk hackad färsk basilika
  • Garnering:
  • 50 g rucola

Gör så här

  1. Använder du färsk laxfilé så frys den ca 2 dygn. Skär laxen i tunna stora skivor på snedden medan den ännu är lite fryst.

Kronärtskocksröra

  1. Värm limesaft och olivolja i en kastrull. Tillsätt kronärtskocksbitarna och kapris och låt bli varmt. Vänd ner tomatkött och basilika.
  2. Bred ut laxskivorna på tallrikar, salta och peppra. Fördela kronärtskocksröran över och garnera med rucola.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Krämig rucolasill

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Lax- och gösceviche

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Tonfiskspett

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Laxsashimi med sesamfrön

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Bakade jordärtskockor med crème fraiche och löjrom

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Salamilindad lax

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Tomat- och kaprissill med körsbärstomater

Betyg
Betyg
(7)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 300 g skivad fryst laxfilé
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Kronärtskocksröra:
  • 2 lime, pressad saft
  • 6 inlagda kronärtskocksbottnar, delade i bitar
  • 2 tomater, skållade, skalade, urkärnade och tärnade
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk kapris
  • 2 msk hackad färsk basilika
  • Garnering:
  • 50 g rucola

Snabbmarinerad lax med kronärtskocksröra

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Låt en syrlig pesto med smak av kronärtskocka, kapris och lime smaksätta laxen. Presentera på en buffé eller som en liten förrätt.

Tillagningstid: 2 dygn 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Använder du färsk laxfilé så frys den ca 2 dygn. Skär laxen i tunna stora skivor på snedden medan den ännu är lite fryst.

Kronärtskocksröra

  1. Värm limesaft och olivolja i en kastrull. Tillsätt kronärtskocksbitarna och kapris och låt bli varmt. Vänd ner tomatkött och basilika.
  2. Bred ut laxskivorna på tallrikar, salta och peppra. Fördela kronärtskocksröran över och garnera med rucola.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Krämig rucolasill

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Lax- och gösceviche

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Tonfiskspett

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Laxsashimi med sesamfrön

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Bakade jordärtskockor med crème fraiche och löjrom

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Salamilindad lax

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Tomat- och kaprissill med körsbärstomater

Betyg
Betyg
(7)