Snabb hemgjord glögg

Betyg (1-5):
3.65 (55 betyg)

Du gör egen glögg superenkelt och snabbt! Smaksätt med julkryddorna kanel, nejlika och stjärnanis och anpassa mängden socker efter hur söt glögg du vill ha.

7 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 1 pomeransskal
  • 2 hela kanelstänger
  • 7 nejlikor
  • 3 stjärnanis
  • 1 tsk hela kardemummakärnor
  • 1 dl strösocker
  • 1.5 dl vatten
  • 75 cl rödvin (gärna kraftigt)
  • 1 dl konjak eller efter tycke och smak
  • Till servering:
  • mandel ev skållad
  • russin

Gör så här

  1. Blanda kryddor, socker och vatten i en kastrull och koka upp under lock. Låt sjuda på svag värme i cirka 25 minuter, ta åt sidan och låt kallna.
  2. Sila av kryddorna, tillsätt rödvin och konjak. Värm försiktigt upp glöggen och servera tillsammans med mandel och russin.

Tips

Anpassa mängden socker efter hur söt glögg du vill ha. För ett alkoholfritt alternativ: använd alkoholfritt rödvin och uteslut konjaken.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Regina

2014-12-10

Det här är den godaste (och starkaste) glöggen jag druckit. Så himla enkelt, kommer definitivt att fortsätta köra på denna variant i framtiden!

Ulrica

2012-12-18

Jisses så lätt och gott. Jag tog lite sherry istället för konjak. Mums!!! Dessutom blev det en fin julklapp!

Fredrik

2012-12-05

Överraskande bra!

Liknande recept

Salsa med lingon och äpple

(2)

Majsbröd med bacon

(0)

Black bean muffins med apelsinfrosting

(1)

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

(0)

Tacos med asiatisk kräftröra

(0)

Sallad med rostade morötter och belugalinser

(1)

Varma havskräftor med sezuanpepparsmör och wok

(5)

Gravad lax med rosépeppar

(3)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 pomeransskal
  • 2 hela kanelstänger
  • 7 nejlikor
  • 3 stjärnanis
  • 1 tsk hela kardemummakärnor
  • 1 dl strösocker
  • 1.5 dl vatten
  • 75 cl rödvin (gärna kraftigt)
  • 1 dl konjak eller efter tycke och smak
  • Till servering:
  • mandel ev skållad
  • russin

Snabb hemgjord glögg

Betyg (1-5):
3.65 (55 betyg)

Du gör egen glögg superenkelt och snabbt! Smaksätt med julkryddorna kanel, nejlika och stjärnanis och anpassa mängden socker efter hur söt glögg du vill ha.

7 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda kryddor, socker och vatten i en kastrull och koka upp under lock. Låt sjuda på svag värme i cirka 25 minuter, ta åt sidan och låt kallna.
  2. Sila av kryddorna, tillsätt rödvin och konjak. Värm försiktigt upp glöggen och servera tillsammans med mandel och russin.

Tips

Anpassa mängden socker efter hur söt glögg du vill ha. För ett alkoholfritt alternativ: använd alkoholfritt rödvin och uteslut konjaken.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Regina

2014-12-10

Det här är den godaste (och starkaste) glöggen jag druckit. Så himla enkelt, kommer definitivt att fortsätta köra på denna variant i framtiden!

Ulrica

2012-12-18

Jisses så lätt och gott. Jag tog lite sherry istället för konjak. Mums!!! Dessutom blev det en fin julklapp!

Fredrik

2012-12-05

Överraskande bra!

Liknande recept

Salsa med lingon och äpple

(2)

Majsbröd med bacon

(0)

Black bean muffins med apelsinfrosting

(1)

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

(0)

Tacos med asiatisk kräftröra

(0)

Sallad med rostade morötter och belugalinser

(1)

Varma havskräftor med sezuanpepparsmör och wok

(5)

Gravad lax med rosépeppar

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies