Snabb focaccia

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(41)

Focaccia är ett jättegott bröd till säsongens grillmiddagar.Anpassa smaksättningenefter vad som ska grillas. Recept av Karolina Olson Haglund.

Tillagningstid: 30 min + 40 min jästid
Ugnstemperatur:250º
16 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 25 g jäst
  • 4 dl vatten, fingervarmt
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 8 dl vetemjöl
  • 0.5 dl olivolja + 0,5 dl till formen
  • 1 msk flingsalt
  • Topping
  • urkärnade svarta oliver eller annan valfri topping

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en bunke. Häll ilite av vattnet och rör tills jästen löstsupp. Tillsätt resten av vattnet, 0,5 dl olivolja,salt och mjöl, lite i taget. Arbeta ihoptill en rätt lös deg. Täck med bakduk och låtjäsa 40 min.
  2. Sätt ugnen på 250°. Lägg ett bakplåtspapperi en form med måtten ca 20 x 30 cm.Ringla 0,5 dl olivolja på pappret och häll ut degen.Ringla på ytterligare 0,5 dl olivolja på degen och tryck ut degeni kanterna. Gör små gropar med fingrarnaoch strö över flingsalt.
  3. Tryck ner valfri toppingi degen (eller lite extra olivolja) ochgrädda brödet mitt i ugnen till en innertemperaturpå 98°, ca 20 min.

Tips

Exempel på topping:Urkärnade oliver, soltorkad tomat, rödlök, Fetaost, Sardeller, Rosmarin

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-08-26

Hej Karin, det är 0,5 dl olja i degen. Sedan 0,5 dl olja till formen och 0,5 dl olja att ringla över. Vi ska förtydliga detta i receptet. Tack för din feedback och lycka till med bakningen! /Elsa, webbredaktör

Karin

2021-08-25

Ska det vara 0,5 dl el 1 dl Olivolja i degen? Står ju olivolja på två ställen…att det ska vara 0,5 dl i formen är jag med på men osäker på mängden i degen….

Ulrika

2020-08-22

Supergott och så enkelt❣️👍🏼

Maria

2020-07-20

Lätt att göra 👌

Julia

2020-07-13

Mycket gott!!! Jag hällde på extra mycket olivolja för smaken och konsistensens skull.

Anna

2020-05-24

Jättegott! Toppade med flingsalt och svarta oliver. Kommer att ringla över mer olivolja nästa gång.

Sigbrith

2020-05-24

Mycket enkelt och mycket gott! Toppade med svarta oliver och rosmarin.

Liknande recept

Spara recept

Kronärtskocksröra med parmesan

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Frasig minipizza

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Salsa med lingon och äpple

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Majsbröd med bacon

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Nötbräck med torkad frukt

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Baguette med yoghurt

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Sallad med rostade morötter och belugalinser

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Gravad lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(14)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 25 g jäst
  • 4 dl vatten, fingervarmt
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 8 dl vetemjöl
  • 0.5 dl olivolja + 0,5 dl till formen
  • 1 msk flingsalt
  • Topping
  • urkärnade svarta oliver eller annan valfri topping

Snabb focaccia

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(41)

Focaccia är ett jättegott bröd till säsongens grillmiddagar.Anpassa smaksättningenefter vad som ska grillas. Recept av Karolina Olson Haglund.

Tillagningstid: 30 min + 40 min jästid
Ugnstemperatur:250º
16 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en bunke. Häll ilite av vattnet och rör tills jästen löstsupp. Tillsätt resten av vattnet, 0,5 dl olivolja,salt och mjöl, lite i taget. Arbeta ihoptill en rätt lös deg. Täck med bakduk och låtjäsa 40 min.
  2. Sätt ugnen på 250°. Lägg ett bakplåtspapperi en form med måtten ca 20 x 30 cm.Ringla 0,5 dl olivolja på pappret och häll ut degen.Ringla på ytterligare 0,5 dl olivolja på degen och tryck ut degeni kanterna. Gör små gropar med fingrarnaoch strö över flingsalt.
  3. Tryck ner valfri toppingi degen (eller lite extra olivolja) ochgrädda brödet mitt i ugnen till en innertemperaturpå 98°, ca 20 min.

Tips

Exempel på topping:Urkärnade oliver, soltorkad tomat, rödlök, Fetaost, Sardeller, Rosmarin

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-08-26

Hej Karin, det är 0,5 dl olja i degen. Sedan 0,5 dl olja till formen och 0,5 dl olja att ringla över. Vi ska förtydliga detta i receptet. Tack för din feedback och lycka till med bakningen! /Elsa, webbredaktör

Karin

2021-08-25

Ska det vara 0,5 dl el 1 dl Olivolja i degen? Står ju olivolja på två ställen…att det ska vara 0,5 dl i formen är jag med på men osäker på mängden i degen….

Ulrika

2020-08-22

Supergott och så enkelt❣️👍🏼

Maria

2020-07-20

Lätt att göra 👌

Julia

2020-07-13

Mycket gott!!! Jag hällde på extra mycket olivolja för smaken och konsistensens skull.

Anna

2020-05-24

Jättegott! Toppade med flingsalt och svarta oliver. Kommer att ringla över mer olivolja nästa gång.

Sigbrith

2020-05-24

Mycket enkelt och mycket gott! Toppade med svarta oliver och rosmarin.

Liknande recept

Spara recept

Kronärtskocksröra med parmesan

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Frasig minipizza

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Salsa med lingon och äpple

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Majsbröd med bacon

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Nötbräck med torkad frukt

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Baguette med yoghurt

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Sallad med rostade morötter och belugalinser

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Gravad lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(14)