Snabb focaccia

Snabb focaccia

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(80)

Snabbt recept på focaccia som bara jäser en gång. Vårt recept görs med mycket olivolja och flingsalt och toppas med oliver, men välj den topping du tycker bäst om! Recept av Karolina Olson Haglund.

Tillagningstid: 30 min + 40 min jästid
Ugnstemperatur:250º
16 bitar
  • 25 g jäst
  • 4 dl vatten, fingervarmt
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 8 dl vetemjöl
  • 0.5 dl olivolja + 0,5 dl till formen
  • 0.5 msk flingsalt
  • Topping
  • urkärnade svarta oliver eller annan valfri topping

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Häll i lite av vattnet och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av vattnet, 0,5 dl olivolja, salt och mjöl, lite i taget. Arbeta ihop till en ganska lös deg. Täck med bakduk och låt jäsa 40 min.
  2. Sätt ugnen på 250°. Lägg ett bakplåtspapper i en form med måtten ca 20 x 30 cm. Ringla 0,5 dl olivolja på pappret och häll ut degen. Ringla på ytterligare 0,5 dl olivolja på degen och tryck ut degen i kanterna. Gör små gropar med fingrarna och strö över flingsalt.
  3. Sätt ugnen på 250°. Tryck ner valfri topping i degen (eller lite extra olivolja) och grädda brödet mitt i ugnen till en innertemperatur på 98°, ca 20 min.

Tips

Annan god topping: soltorkad tomat, rödlök, fetaost, sardeller, rosmarin.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-06-01

Vad kul att höra, Johannes! Hoppas frugan också fick smaka sen :)

Johannes

2022-05-30

det blev väldigt gott med rosmarin och feta ost, jag åt upp halva formen innan frugan kom hem :)

Checkbox Coop

2022-04-29

Hej Lars, det går säkert bra, men vi har inte provbakat med det. Följ instruktionerna på torrjäst-paketet, oftast brukar man blanda den med mjölet. Lycka till och berätta gärna hur det blev :)

Lars

2022-04-27

Hej! Kan man använda sig av torrjäst istället för vanlig jäst?

Checkbox Coop

2022-02-21

Hej Milla, tack för din kommentar. Vi har minskat lite på flingsaltet nu, men det är såklart en smaksak hur mycket man vill salta. Ha en fin dag!

Milla

2022-02-19

Stämmer det verkligen med en matsked flingsalt över focaccan? Det blev ju jättesalt så var tvungen att skrapa bort översta ytan för att kunna äta.:( Känns som en tesked hade varit mer rätt nu i efterhand.

Checkbox Coop

2021-08-26

Hej Karin, det är 0,5 dl olja i degen. Sedan 0,5 dl olja till formen och 0,5 dl olja att ringla över. Vi ska förtydliga detta i receptet. Tack för din feedback och lycka till med bakningen! /Elsa, webbredaktör

Karin

2021-08-25

Ska det vara 0,5 dl el 1 dl Olivolja i degen? Står ju olivolja på två ställen…att det ska vara 0,5 dl i formen är jag med på men osäker på mängden i degen….

Ulrika

2020-08-22

Supergott och så enkelt❣️👍🏼

Maria

2020-07-20

Lätt att göra 👌

Julia

2020-07-13

Mycket gott!!! Jag hällde på extra mycket olivolja för smaken och konsistensens skull.

Anna

2020-05-24

Jättegott! Toppade med flingsalt och svarta oliver. Kommer att ringla över mer olivolja nästa gång.

Sigbrith

2020-05-24

Mycket enkelt och mycket gott! Toppade med svarta oliver och rosmarin.

Snabb focaccia
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 25 g jäst
  • 4 dl vatten, fingervarmt
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 8 dl vetemjöl
  • 0.5 dl olivolja + 0,5 dl till formen
  • 0.5 msk flingsalt
  • Topping
  • urkärnade svarta oliver eller annan valfri topping

Snabb focaccia

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(80)

Snabbt recept på focaccia som bara jäser en gång. Vårt recept görs med mycket olivolja och flingsalt och toppas med oliver, men välj den topping du tycker bäst om! Recept av Karolina Olson Haglund.

Tillagningstid: 30 min + 40 min jästid
Ugnstemperatur:250º
16 bitar

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Häll i lite av vattnet och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av vattnet, 0,5 dl olivolja, salt och mjöl, lite i taget. Arbeta ihop till en ganska lös deg. Täck med bakduk och låt jäsa 40 min.
  2. Sätt ugnen på 250°. Lägg ett bakplåtspapper i en form med måtten ca 20 x 30 cm. Ringla 0,5 dl olivolja på pappret och häll ut degen. Ringla på ytterligare 0,5 dl olivolja på degen och tryck ut degen i kanterna. Gör små gropar med fingrarna och strö över flingsalt.
  3. Sätt ugnen på 250°. Tryck ner valfri topping i degen (eller lite extra olivolja) och grädda brödet mitt i ugnen till en innertemperatur på 98°, ca 20 min.

Tips

Annan god topping: soltorkad tomat, rödlök, fetaost, sardeller, rosmarin.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-06-01

Vad kul att höra, Johannes! Hoppas frugan också fick smaka sen :)

Johannes

2022-05-30

det blev väldigt gott med rosmarin och feta ost, jag åt upp halva formen innan frugan kom hem :)

Checkbox Coop

2022-04-29

Hej Lars, det går säkert bra, men vi har inte provbakat med det. Följ instruktionerna på torrjäst-paketet, oftast brukar man blanda den med mjölet. Lycka till och berätta gärna hur det blev :)

Lars

2022-04-27

Hej! Kan man använda sig av torrjäst istället för vanlig jäst?

Checkbox Coop

2022-02-21

Hej Milla, tack för din kommentar. Vi har minskat lite på flingsaltet nu, men det är såklart en smaksak hur mycket man vill salta. Ha en fin dag!

Milla

2022-02-19

Stämmer det verkligen med en matsked flingsalt över focaccan? Det blev ju jättesalt så var tvungen att skrapa bort översta ytan för att kunna äta.:( Känns som en tesked hade varit mer rätt nu i efterhand.

Checkbox Coop

2021-08-26

Hej Karin, det är 0,5 dl olja i degen. Sedan 0,5 dl olja till formen och 0,5 dl olja att ringla över. Vi ska förtydliga detta i receptet. Tack för din feedback och lycka till med bakningen! /Elsa, webbredaktör

Karin

2021-08-25

Ska det vara 0,5 dl el 1 dl Olivolja i degen? Står ju olivolja på två ställen…att det ska vara 0,5 dl i formen är jag med på men osäker på mängden i degen….

Ulrika

2020-08-22

Supergott och så enkelt❣️👍🏼

Maria

2020-07-20

Lätt att göra 👌

Julia

2020-07-13

Mycket gott!!! Jag hällde på extra mycket olivolja för smaken och konsistensens skull.

Anna

2020-05-24

Jättegott! Toppade med flingsalt och svarta oliver. Kommer att ringla över mer olivolja nästa gång.

Sigbrith

2020-05-24

Mycket enkelt och mycket gott! Toppade med svarta oliver och rosmarin.