Vitlöksbröd med persilja

Vitlöksbröd med persilja

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Ett tillbehör som är perfekt att komplettera höstens alla soppor och grytor med.

Tillagningstid: 15 min
Ugnstemperatur:200º
  • 1 baguette
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 dl hackad persilja
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Dela baguetten på längden.
  2. Mosa smöret med vitlöken på en tallrik och vänd runt med persiljan.
  3. Bred rikligt med vitlökssmör på bröden och rosta mitt i ugnen tills smöret smält och de är lätt gyllene, ca 8 min. Bryt i bitar och servera direkt.

Tips

Man kan istället för vitlökssmör bre på färskost med vitlökssmak och sedan gratinera.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tarja

2021-12-15

Mikä dippikastike/sås tähän?

Leif

2021-09-09

Mumsigt!

Vitlöksbröd med persilja
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 1 baguette
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 dl hackad persilja
  • salt

Vitlöksbröd med persilja

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Ett tillbehör som är perfekt att komplettera höstens alla soppor och grytor med.

Tillagningstid: 15 min
Ugnstemperatur:200º

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Dela baguetten på längden.
  2. Mosa smöret med vitlöken på en tallrik och vänd runt med persiljan.
  3. Bred rikligt med vitlökssmör på bröden och rosta mitt i ugnen tills smöret smält och de är lätt gyllene, ca 8 min. Bryt i bitar och servera direkt.

Tips

Man kan istället för vitlökssmör bre på färskost med vitlökssmak och sedan gratinera.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tarja

2021-12-15

Mikä dippikastike/sås tähän?

Leif

2021-09-09

Mumsigt!