Focaccia med oliver och fetaost

Focaccia med oliver och fetaost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Focaccia kan ätas till nästan allt, är toppen på picknick eller på buffé med många gäster. Denna är toppad med körsbärstomater, rödlök, oliver och fetaost.

Tillagningstid: 15 min + tid för jäsning och bakning
Ugnstemperatur:200º
1 stycken
  • 25 g jäst
  • 6 dl ljummet vatten
  • 2 msk honung
  • 1 msk salt
  • 700 g vetemjöl (ca 1 liter)
  • 100 g grahamsmjöl
  • 2 msk 4 + olivolja
  • 200 g körsbärstomater, delade
  • 1 rödlök, strimlad
  • 2 dl urkärnade oliver
  • 150 g fetaost, i bitar
  • 1 kvist rosmarin, repade blad
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smula jästen i en bunke och rör ut med vatten. Tillsätt honung och salt. Häll på mjölet lite åt gången och arbeta degen i bunken eller i degblandare ca 5 min.
  2. Stjälp upp degen i en djup ugnsplåt täckt med bakplåtspapper. Ringla över ca 4 msk olivolja och pressa ner fingertopparna så det blir gropigt. Täck plåten med en bakduk och låt jäsa till dubbel storlek, 1 timme.
  3. Ringla över ytterligare 2 msk olivolja. Fördela tomater, lök, oliver och fetaost på degen, pressa ner dem lite försiktigt. Strö över rosmarin, salt och peppar. Grädda brödet mitt i ugnen ca 25 min.

Tips

Focaccia fungerar utmärkt att jäsa i kylskåp över natten, ta ut och baka i ugn på morgonen.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Focaccia med oliver och fetaost
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 25 g jäst
  • 6 dl ljummet vatten
  • 2 msk honung
  • 1 msk salt
  • 700 g vetemjöl (ca 1 liter)
  • 100 g grahamsmjöl
  • 2 msk 4 + olivolja
  • 200 g körsbärstomater, delade
  • 1 rödlök, strimlad
  • 2 dl urkärnade oliver
  • 150 g fetaost, i bitar
  • 1 kvist rosmarin, repade blad
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar

Focaccia med oliver och fetaost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Focaccia kan ätas till nästan allt, är toppen på picknick eller på buffé med många gäster. Denna är toppad med körsbärstomater, rödlök, oliver och fetaost.

Tillagningstid: 15 min + tid för jäsning och bakning
Ugnstemperatur:200º
1 stycken

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smula jästen i en bunke och rör ut med vatten. Tillsätt honung och salt. Häll på mjölet lite åt gången och arbeta degen i bunken eller i degblandare ca 5 min.
  2. Stjälp upp degen i en djup ugnsplåt täckt med bakplåtspapper. Ringla över ca 4 msk olivolja och pressa ner fingertopparna så det blir gropigt. Täck plåten med en bakduk och låt jäsa till dubbel storlek, 1 timme.
  3. Ringla över ytterligare 2 msk olivolja. Fördela tomater, lök, oliver och fetaost på degen, pressa ner dem lite försiktigt. Strö över rosmarin, salt och peppar. Grädda brödet mitt i ugnen ca 25 min.

Tips

Focaccia fungerar utmärkt att jäsa i kylskåp över natten, ta ut och baka i ugn på morgonen.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!