
Focaccia med oliver och fetaost
Betyg (1-5):
Focaccia kan ätas till nästan allt, är toppen på picknick eller på buffé med många gäster. Denna är toppad med körsbärstomater, rödlök, oliver och fetaost.
Tillagningstid: 15 min + tid för jäsning och bakning
Ugnstemperatur:200º
1 stycken
- 25 g jäst
- 6 dl ljummet vatten
- 2 msk honung
- 1 msk salt
- 700 g vetemjöl (ca 1 liter)
- 100 g grahamsmjöl
- 2 msk 4 + olivolja
- 200 g körsbärstomater, delade
- 1 rödlök, strimlad
- 2 dl urkärnade oliver
- 150 g fetaost, i bitar
- 1 kvist rosmarin, repade blad
- 1 tsk flingsalt
- 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader. Smula jästen i en bunke och rör ut med vatten. Tillsätt honung och salt. Häll på mjölet lite åt gången och arbeta degen i bunken eller i degblandare ca 5 min.
- Stjälp upp degen i en djup ugnsplåt täckt med bakplåtspapper. Ringla över ca 4 msk olivolja och pressa ner fingertopparna så det blir gropigt. Täck plåten med en bakduk och låt jäsa till dubbel storlek, 1 timme.
- Ringla över ytterligare 2 msk olivolja. Fördela tomater, lök, oliver och fetaost på degen, pressa ner dem lite försiktigt. Strö över rosmarin, salt och peppar. Grädda brödet mitt i ugnen ca 25 min.
Tips

Focaccia fungerar utmärkt att jäsa i kylskåp över natten, ta ut och baka i ugn på morgonen.
Focaccia med oliver och fetaost
Betyg (1-5):
Focaccia kan ätas till nästan allt, är toppen på picknick eller på buffé med många gäster. Denna är toppad med körsbärstomater, rödlök, oliver och fetaost.
Tillagningstid: 15 min + tid för jäsning och bakning
Ugnstemperatur:200º
1 stycken
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader. Smula jästen i en bunke och rör ut med vatten. Tillsätt honung och salt. Häll på mjölet lite åt gången och arbeta degen i bunken eller i degblandare ca 5 min.
- Stjälp upp degen i en djup ugnsplåt täckt med bakplåtspapper. Ringla över ca 4 msk olivolja och pressa ner fingertopparna så det blir gropigt. Täck plåten med en bakduk och låt jäsa till dubbel storlek, 1 timme.
- Ringla över ytterligare 2 msk olivolja. Fördela tomater, lök, oliver och fetaost på degen, pressa ner dem lite försiktigt. Strö över rosmarin, salt och peppar. Grädda brödet mitt i ugnen ca 25 min.
Tips

Focaccia fungerar utmärkt att jäsa i kylskåp över natten, ta ut och baka i ugn på morgonen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!