Smördegssnittar med fetaost och timjan
  • Tid 25 min
  • Ugn 225º

Smördegssnittar med fetaost och timjan

3.27 (45 betyg)

Goda små snittar smaksatta med fetaost och garnerade med lufttorkad skinka och timjan.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 6
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

40 stycken
  • 450 g smördegsplattor
  • 200 g smulad fetaost
  • 1 dl hackad färsk timjan
  • 70 g lufttorkad skinka
  • 20 soltorkade tomater
  • färsk timjan till garnering
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg smördegsplattorna lite omlott på en plåt med bakplåtspapper och nyp ihop skarvarna. Fördela fetaost och timjan på smördegen och tryck till, ta eventuellt hjälp av en kavel. Grädda i ugnen cirka 15 minuter.

  2. 2

    Skär smördegen i mindre bitar, cirka 5x5 centimeter. Garnera varje snitt med en liten bit skinka ihopsnurrad till en ros, en halv soltorkad tomat och en kvist timjan.

Sätt ett betyg

4 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Diddi

    Jag provkörde igår - lätt, läckert, fluffigt och festligt. Finns garanterat på vår nyårsbuffé ikväll.

  • Therese

    Najs, dessa verkar enkla att göra till många, de ska jga absolut prova!

  • Roger

    mingelmat, förrätt..det är inte en huvudrätt iaf Frida ;)

  • frida

    Förrätt?