Silverlöksspread med parmesan
  • Tid 20 min + 1 tim att grilla lökarna

Silverlöksspread med parmesan

3 (3 betyg)

  • Tillagningstid 20 min + 1 tim att grilla lökarna
  • Ingredienser 9

Ingredienser

6 portioner
  • 6 silverlökar (ca 600 g)
  • 2 dl finriven parmesan
  • 1 msk finskuren gräslök
  • 0.5 msk flingsalt
  • 0.5 tsk torkad rosmarin
  • svartpeppar från kvarn
  • 4 msk olivolja
Till servering:
  • 6 skivor grillbacon
  • 6 skivor surdegsbröd
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Grilla lökarna hela med skalet kvar på indirekt värme under lock ca 1 tim. Snitta lökarna och pressa ut inkråmet. Hacka det grovt och blanda med parmesan, kryddor och olivolja.

  2. 2

    Grilla grillbacon knaprigt och surdegsbröd gyllene och servera med lökspread. Bjud som vickning eller som en del av din grillmiddag.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Det går också bra att baka lökarna i ugn på 175° ca 1 tim.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar