Snabb coq au vin

Betyg (1-5):
3.3 (185 betyg)

Kyckling med mustig smak från bacon och champinjoner. Och en skvätt vin!

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 450 g halverade kycklinglårfiléer
  • 120 g bacon
  • 250 g kvartade champinjoner
  • 4 halverade schalottenlökar
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 2 dl rödvin
  • 2 dl grädde
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • potatis eller ris

Gör så här

  1. Hetta upp en stor stekgyta och stek kyckling, bacon, champinjoner och lök i smör. Salta och peppra.
  2. Tillsätt tomatpuré och vitlök när kycklingen fått lite stekyta. Stek ytterligare 2 min.
  3. Häll på rödvin och grädde. Låt koka under lock 10 min.
  4. Servera med ris eller potatis. Garnera gärna med rovhackad bladpersilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Klara

2018-09-08

Jättelätt och supergod! Se till att ta ett rödvin med lite drag i. Och snåla inte med svartpepparn.

Elisabeth Haraldsson

2015-11-23

Korrekturläsning.....rovhackad. 😝

Liknande recept

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

(3)

Kycklingfilé med pumpa

(0)

Kyckling marengo

(29)

Grillad kyckling med parmesankräm

(2)

Kycklingwok med cashewnötter

(64)

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

(14)

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(1)

Thainudlar med kycklingfärssås

(38)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 450 g halverade kycklinglårfiléer
  • 120 g bacon
  • 250 g kvartade champinjoner
  • 4 halverade schalottenlökar
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 2 dl rödvin
  • 2 dl grädde
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • potatis eller ris

Snabb coq au vin

Betyg (1-5):
3.3 (185 betyg)

Kyckling med mustig smak från bacon och champinjoner. Och en skvätt vin!

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp en stor stekgyta och stek kyckling, bacon, champinjoner och lök i smör. Salta och peppra.
  2. Tillsätt tomatpuré och vitlök när kycklingen fått lite stekyta. Stek ytterligare 2 min.
  3. Häll på rödvin och grädde. Låt koka under lock 10 min.
  4. Servera med ris eller potatis. Garnera gärna med rovhackad bladpersilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Klara

2018-09-08

Jättelätt och supergod! Se till att ta ett rödvin med lite drag i. Och snåla inte med svartpepparn.

Elisabeth Haraldsson

2015-11-23

Korrekturläsning.....rovhackad. 😝

Liknande recept

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

(3)

Kycklingfilé med pumpa

(0)

Kyckling marengo

(29)

Grillad kyckling med parmesankräm

(2)

Kycklingwok med cashewnötter

(64)

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

(14)

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(1)

Thainudlar med kycklingfärssås

(38)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies