Snabb coq au vin

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.35 (200 betyg)

Kyckling med mustig smak från bacon och champinjoner. Och en skvätt vin!

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 450 g halverade kycklinglårfiléer
  • 120 g bacon
  • 250 g kvartade champinjoner
  • 4 halverade schalottenlökar
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 2 dl rödvin
  • 2 dl grädde
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • potatis eller ris

Gör så här

  1. Hetta upp en stor stekgyta och stek kyckling, bacon, champinjoner och lök i smör. Salta och peppra.
  2. Tillsätt tomatpuré och vitlök när kycklingen fått lite stekyta. Stek ytterligare 2 min.
  3. Häll på rödvin och grädde. Låt koka under lock 10 min.
  4. Servera med ris eller potatis. Garnera gärna med rovhackad bladpersilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johnny

2020-03-21

Enkel och god. Jag la med en buljongtärning och lite sambal.

Klara

2018-09-08

Jättelätt och supergod! Se till att ta ett rödvin med lite drag i. Och snåla inte med svartpepparn.

Elisabeth Haraldsson

2015-11-23

Korrekturläsning.....rovhackad. 😝

Liknande recept

Spara recept

Kycklingfilé med pumpa

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Kycklingvingar "sweet and sour"

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Thainudlar med kycklingfärssås

Betyg
Betyg
(75)
Spara recept

Tacokyckling med picklad rödlök

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Klassisk paella

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

Betyg
Betyg
(2)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 450 g halverade kycklinglårfiléer
  • 120 g bacon
  • 250 g kvartade champinjoner
  • 4 halverade schalottenlökar
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 2 dl rödvin
  • 2 dl grädde
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • potatis eller ris

Snabb coq au vin

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.35 (200 betyg)

Kyckling med mustig smak från bacon och champinjoner. Och en skvätt vin!

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp en stor stekgyta och stek kyckling, bacon, champinjoner och lök i smör. Salta och peppra.
  2. Tillsätt tomatpuré och vitlök när kycklingen fått lite stekyta. Stek ytterligare 2 min.
  3. Häll på rödvin och grädde. Låt koka under lock 10 min.
  4. Servera med ris eller potatis. Garnera gärna med rovhackad bladpersilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johnny

2020-03-21

Enkel och god. Jag la med en buljongtärning och lite sambal.

Klara

2018-09-08

Jättelätt och supergod! Se till att ta ett rödvin med lite drag i. Och snåla inte med svartpepparn.

Elisabeth Haraldsson

2015-11-23

Korrekturläsning.....rovhackad. 😝

Liknande recept

Spara recept

Kycklingfilé med pumpa

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Kycklingvingar "sweet and sour"

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Thainudlar med kycklingfärssås

Betyg
Betyg
(75)
Spara recept

Tacokyckling med picklad rödlök

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Klassisk paella

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

Betyg
Betyg
(2)