Smulpaj med hallon och blåbär

Smulpaj med hallon och blåbär

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(90)

Variera gärna pajen med andra bär och frukter beroende på vad som är i säsong.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:175º
Svårighetsgrad:Medel
6 portioner
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl strösocker
  • 175 g kylskåpskallt smör
  • 1 krm salt
  • Fyllning:
  • 250 g hallon
  • 250 g blåbär
  • Till servering:
  • vaniljsås eller glass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Blanda mjöl, havregryn, socker och salt i en bunke. Tillsätt det kalla smöret i små bitar och nyp ihop till en smuldeg. Det går också bra att köra ihop degen snabbt i en matberedare.

Fyllning

  1. Strö ut hälften av smuldegen i en ugnssäker form. Fördela hallon och blåbär över och avsluta med resten av smulorna.
  2. Grädda i nedre delen av ugnen i 40 min eller tills pajsmulorna börjar bli gyllenbruna.

Till servering

  1. Servera med vaniljsås eller glass.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jonas

2015-11-08

Jag brukar ta 3 dl socker.Det smakar adeles förträfflligt.

adele

2013-06-19

Kan det vara möjligt 2 dl socker,Pajen blev knäckig och allt för söt

Smulpaj med hallon och blåbär
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl strösocker
  • 175 g kylskåpskallt smör
  • 1 krm salt
  • Fyllning:
  • 250 g hallon
  • 250 g blåbär
  • Till servering:
  • vaniljsås eller glass

Smulpaj med hallon och blåbär

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(90)

Variera gärna pajen med andra bär och frukter beroende på vad som är i säsong.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:175º
Svårighetsgrad:Medel
6 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Blanda mjöl, havregryn, socker och salt i en bunke. Tillsätt det kalla smöret i små bitar och nyp ihop till en smuldeg. Det går också bra att köra ihop degen snabbt i en matberedare.

Fyllning

  1. Strö ut hälften av smuldegen i en ugnssäker form. Fördela hallon och blåbär över och avsluta med resten av smulorna.
  2. Grädda i nedre delen av ugnen i 40 min eller tills pajsmulorna börjar bli gyllenbruna.

Till servering

  1. Servera med vaniljsås eller glass.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jonas

2015-11-08

Jag brukar ta 3 dl socker.Det smakar adeles förträfflligt.

adele

2013-06-19

Kan det vara möjligt 2 dl socker,Pajen blev knäckig och allt för söt