För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Smulpaj

Betyg (1-5):
4.71 (7 betyg)

Smulpaj med favoritbär som jordgubbar, blåbär och hallon eller mango som toppas med vit choklad och färsk mynta. Servera smulpajen med vaniljvisp eller vispad grädde. Så gott och så enkelt!

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 100 g smör, kylskåpskallt
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 0.5 dl strösocker
  • 100 g vit choklad ev med citronsmak, hackad
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 500 g fryst bärmix eller 500 g fryst mango, tinad, avrunnen
  • 1 msk strösocker
  • färsk mynta eller citronmeliss
  • Till servering
  • vaniljvisp eller vispgrädde med vaniljsocker

Gör så här

  1. Blanda smör, havregryn, mjöl, socker, choklad och salt till en smulig deg. Om du använder mango blir det godare med vit choklad med citronsmak, för att bryta av mot den söta mangon. Lägg bärmix eller mango i en pajform. Strö över socker och fördela smulet ovanpå. Grädda mitt i ugnen tills pajen fått färg, ca 30 min.
  2. Garnera med mynta och servera med vaniljvisp eller vispad grädde smaksatt med vaniljsocker. Täck med en bit bakplåtspapper om den vita chokladen får för mycket färg innan pajen är klar. Receptet räcker till en paj, välj din favoritsmaksättning.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Salsa med lingon och äpple

(2)

Fläderlemonad med hallon

(1)

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

(11)

Mumsig hallonlemonad

(20)

Grillade fruktspett

(19)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(30)

Kesellasmoothie

(12)

Lingonkokta päron med vaniljcreme

(17)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 100 g smör, kylskåpskallt
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 0.5 dl strösocker
  • 100 g vit choklad ev med citronsmak, hackad
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 500 g fryst bärmix eller 500 g fryst mango, tinad, avrunnen
  • 1 msk strösocker
  • färsk mynta eller citronmeliss
  • Till servering
  • vaniljvisp eller vispgrädde med vaniljsocker

Smulpaj

Betyg (1-5):
4.71 (7 betyg)

Smulpaj med favoritbär som jordgubbar, blåbär och hallon eller mango som toppas med vit choklad och färsk mynta. Servera smulpajen med vaniljvisp eller vispad grädde. Så gott och så enkelt!

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda smör, havregryn, mjöl, socker, choklad och salt till en smulig deg. Om du använder mango blir det godare med vit choklad med citronsmak, för att bryta av mot den söta mangon. Lägg bärmix eller mango i en pajform. Strö över socker och fördela smulet ovanpå. Grädda mitt i ugnen tills pajen fått färg, ca 30 min.
  2. Garnera med mynta och servera med vaniljvisp eller vispad grädde smaksatt med vaniljsocker. Täck med en bit bakplåtspapper om den vita chokladen får för mycket färg innan pajen är klar. Receptet räcker till en paj, välj din favoritsmaksättning.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Salsa med lingon och äpple

(2)

Fläderlemonad med hallon

(1)

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

(11)

Mumsig hallonlemonad

(20)

Grillade fruktspett

(19)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(30)

Kesellasmoothie

(12)

Lingonkokta päron med vaniljcreme

(17)