Smörstekta pilgrimsmusslor med sesammajo och grönsakspickles
  • Tid 35 min

Smörstekta pilgrimsmusslor med sesammajo och grönsakspickles

5 (2 betyg)

Lyxig men lättlagad förätt med pilgrimsmusslor och rom.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 14

Ingredienser

4 portioner
  • 12 kammussla (pilgrimsmussla)
  • 3 msk smör
  • 1 tsk salt
Grönsakspickles
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl strösocker
  • 1.5 msk ättiksprit (12 %)
  • 0.3 gurka
  • 8 rädisor
Sesammajonnäs
  • 1 dl majonnäs
  • 0.5 tsk sesamolja
Till servering
  • 2 dl neutral olja till fritering
  • 40 g purjolök
  • 0.5 dl laxrom eller forellrom
  • 2 msk klippt krasse
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Grönsakspickles: Blanda vatten, socker och ättika tills sockret lösts upp. Skär gurka och rädisor i fina små tärningar. Tillsätt grönsakerna och låt stå minst 30 min.

Friterad purjolök:

  1. 1

    Strimla purjolöken. Hetta upp olja i en liten kastrull med höga kanter till 160°. Lägg ner lite purjolök i taget i oljan. Fritera till fin färg, lyft upp med tång och låt rinna av på hushållspapper.

  2. 2

    Blanda sesamoljan med majonnäsen. Låt musslorna rinna av på hushållspapper någon minut. Hetta upp en stekpanna och klicka i smöret.

  3. 3

    Stek musslorna ca 10 sekunder per sida. Skeda över smöret under stekning. Salta. Fördela musslorna på tallrikar.

  4. 4

    Strö över grönsakerna (ej spadet), spritsa eller klicka ut majonnäsen och lägg på rommen. Skeda över lite av smöret från stekpannan. Garnera med friterad purjolök och krasse.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar