
Toast skagen
Betyg (1-5):
Skagenröra med räkor, dill och rom. Perfekt att servera på smörstekt bröd som tilltugg eller förrätt.
Tillagningstid: 20 min
4 portioner
- 1 kg räkor med skal eller 400 g skalade
- 1 dl majonnäs
- 1 dl gräddfil
- 2 msk hackad dill
- 2 msk rom, t ex löjrom eller stenbitsrom
- 0.5 citron, finrivet skal och saft
- 1 krm grovmald svartpeppar
- Till servering
- 4 skivor formbröd
- smör, till stekning
- hackad rödlök
- rom
- dill
- citron, i skivor
Gör så här
- Skala räkorna. Blanda majonnäs och gräddfil och vänd ner räkor, dill, rom och citronskal (endast det gula). Smaka av med citronsaft och peppar.
- Skär bort kanterna från brödet och stek i smör till fin färg.
- Fördela skagenröran på bröden och toppa med rom, lök och dill. Servera med citronskivor.
Toast skagen
Betyg (1-5):
Skagenröra med räkor, dill och rom. Perfekt att servera på smörstekt bröd som tilltugg eller förrätt.
Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Gör så här
- Skala räkorna. Blanda majonnäs och gräddfil och vänd ner räkor, dill, rom och citronskal (endast det gula). Smaka av med citronsaft och peppar.
- Skär bort kanterna från brödet och stek i smör till fin färg.
- Fördela skagenröran på bröden och toppa med rom, lök och dill. Servera med citronskivor.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!