Toast skagen

Toast skagen

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Skagenröra med räkor, dill och rom. Perfekt att servera på smörstekt bröd som tilltugg eller förrätt.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg räkor med skal eller 400 g skalade
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 2 msk hackad dill
  • 2 msk rom, t ex löjrom eller stenbitsrom
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 1 krm grovmald svartpeppar
  • Till servering
  • 4 skivor formbröd
  • smör, till stekning
  • hackad rödlök
  • rom
  • dill
  • citron, i skivor

Gör så här

  1. Skala räkorna. Blanda majonnäs och gräddfil och vänd ner räkor, dill, rom och citronskal (endast det gula). Smaka av med citronsaft och peppar.
  2. Skär bort kanterna från brödet och stek i smör till fin färg.
  3. Fördela skagenröran på bröden och toppa med rom, lök och dill. Servera med citronskivor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Toast skagen
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 kg räkor med skal eller 400 g skalade
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 2 msk hackad dill
  • 2 msk rom, t ex löjrom eller stenbitsrom
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 1 krm grovmald svartpeppar
  • Till servering
  • 4 skivor formbröd
  • smör, till stekning
  • hackad rödlök
  • rom
  • dill
  • citron, i skivor

Toast skagen

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Skagenröra med räkor, dill och rom. Perfekt att servera på smörstekt bröd som tilltugg eller förrätt.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala räkorna. Blanda majonnäs och gräddfil och vänd ner räkor, dill, rom och citronskal (endast det gula). Smaka av med citronsaft och peppar.
  2. Skär bort kanterna från brödet och stek i smör till fin färg.
  3. Fördela skagenröran på bröden och toppa med rom, lök och dill. Servera med citronskivor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!