För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Smörgåstårta med räkor och lax

Betyg (1-5):
3.67 (6 betyg)

Saftig och underbart god smörgåstårta på kavring med kallrökt lax, räkröra och laxröra.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
12 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 530 g kyld smördeg (2 förpackningar)
  • 1 ägg, uppvispat
  • 9 skivor kavring, kantskurna
  • 180 g kallrökt lax, skivad
  • Räkröra
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk hackad dill
  • 0.5 liten rödlök, finhackad
  • Laxröra
  • 375 g varmrökt lax
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 citron, endast finrivet skal
  • Garneringsförslag
  • skalade räkor
  • sparrisknoppar
  • färska örter
  • ätbara blommor
  • svarvade grönsak, t ex polkabetor

Gör så här

  1. Skär smördegarna i två lika stora cirklar, ca 20 cm i diameter. Nagga cirklarna med en gaffel, nyp upp kanterna och pensla med ägg. Grädda mitt i ugnen tills de har fått fin färg och puffat upp, ca 15 min. Låt svalna.
  2. Blanda alla ingredienser till räkröran. Mosa ihop ingredienserna till laxröran. Skär kavringsskivorna så att de går att lägga ihop, sida vid sida, till en cirkel. Bred ut laxröran på en smördegsbotten. Lägg på kavringen, fördela laxskivorna ovanpå och klicka på räkröran.
  3. Lägg på den andra smördegsbotten. Bred ut crème fraiche över smördegen och garnera med räkor, sparrisknoppar, örter, blommor och svarvade grönsaker.

Tips

Överbliven kavring kan du enkelt smörsteka och göra krutonger av. Jättegott att toppa sallad med.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-05-22

Hej Ann-Britt. Ingredienserna till räkröran står till vänster om du läser receptet på dator eller högst upp om du läser receptet på mobil. Och du rör bara ihop alla ingredienser :) /Maja (redaktör)

Ann-britt

2020-05-13

Ser ut som om inte allt har kommit med.Ser inte ingredienserna och hur man gör tex räkröran

Checkbox Coop

2020-05-13

Hej Karin och Lillemor! Det var några ingredienser som hade försvunnit. De ska nu vara tillbaka i receptet. Mvh Maja (redaktör)

Karin

2020-05-11

Instämmer i Lillemors kommentar.

Lillemor

2020-05-09

Räkröran, ska det inte vara räkor i den? Garneringsförslag, saknas creme fraiche!? Hur mycket creme fraiche?

Liknande recept

Skaldjurspaella

(8)

Lax- och räkceviche

(18)

Snabbgravad limelax med räkor och avokado

(7)

Smörgåstårta på Hönökaka

(48)

Laxsmörgås med avokado och räkor

(9)

Fisk- och räkspett med sötpotatis

(8)

Grillspett med fisk och räkor

(11)

Kräftsill med rom och rödlök

(5)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 530 g kyld smördeg (2 förpackningar)
  • 1 ägg, uppvispat
  • 9 skivor kavring, kantskurna
  • 180 g kallrökt lax, skivad
  • Räkröra
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk hackad dill
  • 0.5 liten rödlök, finhackad
  • Laxröra
  • 375 g varmrökt lax
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 citron, endast finrivet skal
  • Garneringsförslag
  • skalade räkor
  • sparrisknoppar
  • färska örter
  • ätbara blommor
  • svarvade grönsak, t ex polkabetor

Smörgåstårta med räkor och lax

Betyg (1-5):
3.67 (6 betyg)

Saftig och underbart god smörgåstårta på kavring med kallrökt lax, räkröra och laxröra.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
12 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär smördegarna i två lika stora cirklar, ca 20 cm i diameter. Nagga cirklarna med en gaffel, nyp upp kanterna och pensla med ägg. Grädda mitt i ugnen tills de har fått fin färg och puffat upp, ca 15 min. Låt svalna.
  2. Blanda alla ingredienser till räkröran. Mosa ihop ingredienserna till laxröran. Skär kavringsskivorna så att de går att lägga ihop, sida vid sida, till en cirkel. Bred ut laxröran på en smördegsbotten. Lägg på kavringen, fördela laxskivorna ovanpå och klicka på räkröran.
  3. Lägg på den andra smördegsbotten. Bred ut crème fraiche över smördegen och garnera med räkor, sparrisknoppar, örter, blommor och svarvade grönsaker.

Tips

Överbliven kavring kan du enkelt smörsteka och göra krutonger av. Jättegott att toppa sallad med.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-05-22

Hej Ann-Britt. Ingredienserna till räkröran står till vänster om du läser receptet på dator eller högst upp om du läser receptet på mobil. Och du rör bara ihop alla ingredienser :) /Maja (redaktör)

Ann-britt

2020-05-13

Ser ut som om inte allt har kommit med.Ser inte ingredienserna och hur man gör tex räkröran

Checkbox Coop

2020-05-13

Hej Karin och Lillemor! Det var några ingredienser som hade försvunnit. De ska nu vara tillbaka i receptet. Mvh Maja (redaktör)

Karin

2020-05-11

Instämmer i Lillemors kommentar.

Lillemor

2020-05-09

Räkröran, ska det inte vara räkor i den? Garneringsförslag, saknas creme fraiche!? Hur mycket creme fraiche?

Liknande recept

Skaldjurspaella

(8)

Lax- och räkceviche

(18)

Snabbgravad limelax med räkor och avokado

(7)

Smörgåstårta på Hönökaka

(48)

Laxsmörgås med avokado och räkor

(9)

Fisk- och räkspett med sötpotatis

(8)

Grillspett med fisk och räkor

(11)

Kräftsill med rom och rödlök

(5)