Smörgåstårta med lax och räkor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Smörgåstårta med laxröra, äggröra och räkröra. Som garneras med sparris , rädisor och parmaskinka. Pefekt att bjuda på till påsk.

Tillagningstid: 40 min
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 toastbrödskiva
  • 6 skivor kavring
  • 200 g naturell färskost
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk majonnäs
  • 250 g grön sparris, ansad
  • 0.5 knippe rädisor med blast
  • 70 g parmaskinka
  • 75 g röd rom
  • dill
  • ärtskott
  • Laxröra
  • 300 g varmrökt lax
  • 300 g naturell färskost
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 3 msk riven färsk pepparrot
  • Äggröra
  • 4 ägg, hårdkokta hackade
  • 1 dl majonnäs
  • 0.5 dl finhackad purjolök
  • Räkröra
  • 200 g skalade räkor (krama ut vätskan om de ligger i lag)
  • 2 msk finhackad purjolök
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl finhackad dill

Gör så här

  1. Blanda ihop ingredienserna till de tre olika rörorna.
  2. Skär bort kanterna så tunt det går på bröden så de får raka jämna kanter. Lägg ut fyra toastbröd i en kvadrat på ett serveringsfat.
  3. Bred på ett jämnt lager av laxröran. Lägg på ett lager kavring och täck med räkröran.
  4. Lägg ett lager toastbröd och bred på äggröran. Toppa med de sista brödskivorna.
  5. Vispa ihop färskost, grädde och majonnäs. Täck hela tårtan så den blir helt vit.
  6. Dela sparrisen på längden och fördela runt tårtans kanter. Fyll mellanrummen med delade rädisor (med blasten kvar).
  7. Garnera toppen av tårtan med parmaskinka, rom, dill och ärtskott.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-05-17

Hej Ellen, det går enklast och snabbast att vispa med elvisp, men går förstås att göra för hand. Det viktiga är att konsistensen är tillräckligt fast för att kunna täcka tårtan. Lycka till!

Ellen

2021-05-15

När man ska vispa grädde färskost och majonnäs att spackla tårtan med, bör man göra det med elvisp så att den blir fast?

Therese

2021-04-03

Supergod tårta och enkel att göra. Rekommenderas varmt.

Tomas

2021-04-01

Jag har använt salt och peppar i alla röror och även i gräddblandningen.

Kamilla

2021-03-29

Jag ser heller inte funktionen köp varor för receptet.

Camilla

2021-03-29

Hej! Jag kan inte se att funktionen ”köp varor” finns på detta recept. Vore smidigt om det fanns! /Camilla

Coop

2021-03-24

Hej Jennie, det var konstigt. Har du möjlighet att prova på en annan telefon/dator? I mobilen syns våra recept uppdelade på ingredienser och instruktioner, om det kan vara därför du inte hittar? /Elsa, webbredaktör

Jennie

2021-03-24

Jag hittar inte själva receptet, bara hur man gör?

Liknande recept

Spara recept

Kräftsill

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Laxsmörgås med avokado och räkor

Betyg
Betyg
(10)
22 st
  • Ingredienser (22)
  • 12 toastbrödskiva
  • 6 skivor kavring
  • 200 g naturell färskost
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk majonnäs
  • 250 g grön sparris, ansad
  • 0.5 knippe rädisor med blast
  • 70 g parmaskinka
  • 75 g röd rom
  • dill
  • ärtskott
  • Laxröra
  • 300 g varmrökt lax
  • 300 g naturell färskost
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 3 msk riven färsk pepparrot
  • Äggröra
  • 4 ägg, hårdkokta hackade
  • 1 dl majonnäs
  • 0.5 dl finhackad purjolök
  • Räkröra
  • 200 g skalade räkor (krama ut vätskan om de ligger i lag)
  • 2 msk finhackad purjolök
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl finhackad dill

Smörgåstårta med lax och räkor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Smörgåstårta med laxröra, äggröra och räkröra. Som garneras med sparris , rädisor och parmaskinka. Pefekt att bjuda på till påsk.

Tillagningstid: 40 min
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ihop ingredienserna till de tre olika rörorna.
  2. Skär bort kanterna så tunt det går på bröden så de får raka jämna kanter. Lägg ut fyra toastbröd i en kvadrat på ett serveringsfat.
  3. Bred på ett jämnt lager av laxröran. Lägg på ett lager kavring och täck med räkröran.
  4. Lägg ett lager toastbröd och bred på äggröran. Toppa med de sista brödskivorna.
  5. Vispa ihop färskost, grädde och majonnäs. Täck hela tårtan så den blir helt vit.
  6. Dela sparrisen på längden och fördela runt tårtans kanter. Fyll mellanrummen med delade rädisor (med blasten kvar).
  7. Garnera toppen av tårtan med parmaskinka, rom, dill och ärtskott.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-05-17

Hej Ellen, det går enklast och snabbast att vispa med elvisp, men går förstås att göra för hand. Det viktiga är att konsistensen är tillräckligt fast för att kunna täcka tårtan. Lycka till!

Ellen

2021-05-15

När man ska vispa grädde färskost och majonnäs att spackla tårtan med, bör man göra det med elvisp så att den blir fast?

Therese

2021-04-03

Supergod tårta och enkel att göra. Rekommenderas varmt.

Tomas

2021-04-01

Jag har använt salt och peppar i alla röror och även i gräddblandningen.

Kamilla

2021-03-29

Jag ser heller inte funktionen köp varor för receptet.

Camilla

2021-03-29

Hej! Jag kan inte se att funktionen ”köp varor” finns på detta recept. Vore smidigt om det fanns! /Camilla

Coop

2021-03-24

Hej Jennie, det var konstigt. Har du möjlighet att prova på en annan telefon/dator? I mobilen syns våra recept uppdelade på ingredienser och instruktioner, om det kan vara därför du inte hittar? /Elsa, webbredaktör

Jennie

2021-03-24

Jag hittar inte själva receptet, bara hur man gör?

Liknande recept

Spara recept

Kräftsill

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Laxsmörgås med avokado och räkor

Betyg
Betyg
(10)