Smörgåstårta med tonfisk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Små smörgåstårtor i portionsform som fylls med tonfisk, kapris. ättiksgurka, majonnäs och färskost. Garnera smörgåstårtan med rädisor, gurka och ärtskott.

Tillagningstid: 50 min
4 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • formbröd 12 skivor (rostbröd)
  • 100 g naturell färskost
  • 0.5 dl majonnäs
  • Tonfiskröra
  • 370 g tonfisk, i vatten (på burk)
  • 2 dl majonnäs
  • 0.5 dl små kapris, hackad
  • 3 ättiksgurkor, fintärnade
  • 1.5 dl finhackad purjolök
  • salt och svartpeppar
  • Garnering
  • 1 gurka
  • 63 g rädisa
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 1 citron, 4 skivor
  • ärtskott
  • dill
  • ätbara blommor

Gör så här

  1. Krama ur överflödig vätska ur tonfisken och smula ner den i en bunke. Blanda med majonnäs, kapris, ättiksgurka och purjolök. Smaka av med salt och peppar. Stapla bröden i 4 högar och skär bort kanterna. Bred tonfiskröra mellan brödskivorna.
  2. Bred färskost på den översta brödskivan och ett tunt lager majonnäs runt kanterna, så att gurkskivorna fäster. Klä kanterna på de små tårtorna med hyvlad gurka. Garnera toppen med rädisor, rödlök, citron, dill, ärtskott och ev ätbara blommor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Laxbakelse

Betyg
Betyg
(71)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Västerbottensostpaj med strömming

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Marinerad lax med ponzu

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Gravad röding

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Matjessillröra

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Ättiksinkokt lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(121)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • formbröd 12 skivor (rostbröd)
  • 100 g naturell färskost
  • 0.5 dl majonnäs
  • Tonfiskröra
  • 370 g tonfisk, i vatten (på burk)
  • 2 dl majonnäs
  • 0.5 dl små kapris, hackad
  • 3 ättiksgurkor, fintärnade
  • 1.5 dl finhackad purjolök
  • salt och svartpeppar
  • Garnering
  • 1 gurka
  • 63 g rädisa
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 1 citron, 4 skivor
  • ärtskott
  • dill
  • ätbara blommor

Smörgåstårta med tonfisk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Små smörgåstårtor i portionsform som fylls med tonfisk, kapris. ättiksgurka, majonnäs och färskost. Garnera smörgåstårtan med rädisor, gurka och ärtskott.

Tillagningstid: 50 min
4 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Krama ur överflödig vätska ur tonfisken och smula ner den i en bunke. Blanda med majonnäs, kapris, ättiksgurka och purjolök. Smaka av med salt och peppar. Stapla bröden i 4 högar och skär bort kanterna. Bred tonfiskröra mellan brödskivorna.
  2. Bred färskost på den översta brödskivan och ett tunt lager majonnäs runt kanterna, så att gurkskivorna fäster. Klä kanterna på de små tårtorna med hyvlad gurka. Garnera toppen med rädisor, rödlök, citron, dill, ärtskott och ev ätbara blommor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Laxbakelse

Betyg
Betyg
(71)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Västerbottensostpaj med strömming

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Marinerad lax med ponzu

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Gravad röding

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Matjessillröra

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Ättiksinkokt lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(121)