Smörgåstårta med smörrebrödskänsla

Smörgåstårta med smörrebrödskänsla

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Smörgåstårta till midsommar, påsk eller vilken fest som helst! I det här receptet har vi inspirerats av de danska smörrebröden, så lax, räkor, rostbiff och ägg får samsas och gör tårtan både maffig och god!

Tillagningstid: 30 min
8 portioner
  • 400 g cream cheese
  • 3 dl crème fraiche
  • 1 dl små kapris
  • 1 dl finhackad dill
  • 1 dl finhackad persilja
  • 0.5 dl finskuren gräslök
  • 2 ägg
  • grön sparris
  • danskt rågbröd, skivat
  • kallrökt lax i skivor
  • handskalade räkor
  • 3 msk forellrom
  • 2 msk klippt smörgåskrasse
  • rostbiff i tunna skivor
  • riven pepparrot
  • kapris cocktail
  • rädisor
  • dill
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Rör ihop cream cheese med crème fraiche, kapris och örter till en kräm. Koka äggen så de får en krämig mitt, ca 5 min. Skala direkt och dela på mitten.
  2. Koka sparrisen ca 3 min och kyl ner i kallt vatten. Lägg ut 9 skivor bröd på ett serveringsfat. Bred på en tredjedel av krämen och repetera med ytterligare 2 lager brödskivor med kräm emellan och ovanpå.
  3. Snurra ihop laxskivorna lätt och lägg ovanpå tillsammans med några räkor, sparris och ägghalvor toppade med rom och krasse.
  4. Lägg på rostbiffsskivorna lätt snurrade och toppa dem med riven pepparrot och cocktailkapris. Lägg ut några rädisor och dillkvistar. Dra ett varv med pepparkvarnen.

Tips

Rostad lök är också gott att toppa smörgåstårtan med!

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Erika m

2020-06-09

Supergod och uppskattad av alla jag bjudit den på! Brukar använda lingongrova i botten och ta vad man har hemma och byta ut det man saknar mot.

Smörgåstårta med smörrebrödskänsla
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 400 g cream cheese
  • 3 dl crème fraiche
  • 1 dl små kapris
  • 1 dl finhackad dill
  • 1 dl finhackad persilja
  • 0.5 dl finskuren gräslök
  • 2 ägg
  • grön sparris
  • danskt rågbröd, skivat
  • kallrökt lax i skivor
  • handskalade räkor
  • 3 msk forellrom
  • 2 msk klippt smörgåskrasse
  • rostbiff i tunna skivor
  • riven pepparrot
  • kapris cocktail
  • rädisor
  • dill
  • svartpeppar

Smörgåstårta med smörrebrödskänsla

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Smörgåstårta till midsommar, påsk eller vilken fest som helst! I det här receptet har vi inspirerats av de danska smörrebröden, så lax, räkor, rostbiff och ägg får samsas och gör tårtan både maffig och god!

Tillagningstid: 30 min
8 portioner

Gör så här

  1. Rör ihop cream cheese med crème fraiche, kapris och örter till en kräm. Koka äggen så de får en krämig mitt, ca 5 min. Skala direkt och dela på mitten.
  2. Koka sparrisen ca 3 min och kyl ner i kallt vatten. Lägg ut 9 skivor bröd på ett serveringsfat. Bred på en tredjedel av krämen och repetera med ytterligare 2 lager brödskivor med kräm emellan och ovanpå.
  3. Snurra ihop laxskivorna lätt och lägg ovanpå tillsammans med några räkor, sparris och ägghalvor toppade med rom och krasse.
  4. Lägg på rostbiffsskivorna lätt snurrade och toppa dem med riven pepparrot och cocktailkapris. Lägg ut några rädisor och dillkvistar. Dra ett varv med pepparkvarnen.

Tips

Rostad lök är också gott att toppa smörgåstårtan med!

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Erika m

2020-06-09

Supergod och uppskattad av alla jag bjudit den på! Brukar använda lingongrova i botten och ta vad man har hemma och byta ut det man saknar mot.