Smörgåstårta med smörrebrödskänsla
  • Tid 30 min

Smörgåstårta med smörrebrödskänsla

0 (0 betyg)

Smörgåstårta är en favorit i alla sammanhang. Garnera med det som du tycker om i valfri mängd.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 19

Ingredienser

8 portioner
  • 400 g cream cheese
  • 3 dl crème fraiche
  • 1 dl små kapris
  • 1 dl finhackad dill
  • 1 dl finhackad persilja
  • 0.5 dl finskuren gräslök
  • 2 ägg
  • grön sparris
  • danskt rågbröd, skivat
  • kallrökt lax i skivor
  • handskalade räkor
  • 3 msk forellrom
  • 2 msk klippt smörgåskrasse
  • rostbiff i tunna skivor
  • riven pepparrot
  • cocktailkapris
  • rädisor
  • dill
  • svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Rör ihop cream cheese med crème fraiche, kapris och örter till en kräm. Koka äggen så de får en krämig mitt, ca 5 min. Skala direkt och dela på mitten.

  2. 2

    Koka sparrisen i ca 3 min och kyl ner i kallt vatten. Lägg ut 9 skivor bröd på det fat smörrebrödet ska serveras ifrån. Bred på en tredjedel av krämen och repetera med ytterligare 2 lager brödskivor med kräm emellan och ovanpå.

  3. 3

    Snurra ihop laxskivorna lätt och lägg ovanpå tillsammans med några räkor, sparris och ägghalvor toppade med rom och krasse.

  4. 4

    Lägg dit rostbiffsskivorna lätt snurrade och toppa dem med riven pepparrot och cocktailkapris. Lägg ut några rädisor och dillkvistar. Dra ett varv med pepparkvarnen.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Snart är det studenttider. Kanske kan detta vara något för vårens alla fester?
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar