Vegetarisk smörgåstårta med jordgubbar

Vegetarisk smörgåstårta med jordgubbar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Enkel vegetarisk smörgåstårta med fetaostkräm, basilikakräm, jordgubbar och rödbetor. Perfekt att servera till påsk eller midsommar.

Tillagningstid: 45 min
8 portioner
  • 400 g färdigkokta rödbetor
  • 2 dl crème fraiche
  • 200 g fetaost eller chèvre
  • 0.5 kruka färsk basilika (både blad och stjälk)
  • 450 g naturell färskost
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 12 skivor rostbröd surdeg
  • 30 g rucola
  • 250 g jordgubbar
  • 2 msk pinjenötter, torrostade
  • olivolja, flingsalt och svarteppar
  • Grönt till garnering t ex rucola, gräslök, ärtskott, krasse

Gör så här

  1. Skär hälften av betorna i skivor och hälften i klyftor.
  2. Blanda eller mixa crème fraiche med fetaost till en slät kräm.
  3. Mixa basilika med 300 g färskost och vitlök till fin grön färg. Smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg fyra brödskivor på ett tårtfat eller serveringsfat (skär ev bort lite kanter). Bred på fetaostkrämen och täck med de skivade rödbetorna.
  5. Fördela rucolablad över och lägg på ett lager till med brödskivor.
  6. Bred på basilikakrämen och täck med ett lager skivade jordgubbar.
  7. Blanda ihop resten av de två ostkrämerna med 150 g färskost och täck hela tårtan med hjälp av en spatel.
  8. Toppa tårtan med rödbetsklyftor och jordgubbar. Strö över pinjenötter och smula ev på mer fetaost. Ringla över olivolja och dra ev ett varv med pepparkvarnen. Garnera kanterna med gröna blad och örter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Vegetarisk smörgåstårta med jordgubbar
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 400 g färdigkokta rödbetor
  • 2 dl crème fraiche
  • 200 g fetaost eller chèvre
  • 0.5 kruka färsk basilika (både blad och stjälk)
  • 450 g naturell färskost
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 12 skivor rostbröd surdeg
  • 30 g rucola
  • 250 g jordgubbar
  • 2 msk pinjenötter, torrostade
  • olivolja, flingsalt och svarteppar
  • Grönt till garnering t ex rucola, gräslök, ärtskott, krasse

Vegetarisk smörgåstårta med jordgubbar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Enkel vegetarisk smörgåstårta med fetaostkräm, basilikakräm, jordgubbar och rödbetor. Perfekt att servera till påsk eller midsommar.

Tillagningstid: 45 min
8 portioner

Gör så här

  1. Skär hälften av betorna i skivor och hälften i klyftor.
  2. Blanda eller mixa crème fraiche med fetaost till en slät kräm.
  3. Mixa basilika med 300 g färskost och vitlök till fin grön färg. Smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg fyra brödskivor på ett tårtfat eller serveringsfat (skär ev bort lite kanter). Bred på fetaostkrämen och täck med de skivade rödbetorna.
  5. Fördela rucolablad över och lägg på ett lager till med brödskivor.
  6. Bred på basilikakrämen och täck med ett lager skivade jordgubbar.
  7. Blanda ihop resten av de två ostkrämerna med 150 g färskost och täck hela tårtan med hjälp av en spatel.
  8. Toppa tårtan med rödbetsklyftor och jordgubbar. Strö över pinjenötter och smula ev på mer fetaost. Ringla över olivolja och dra ev ett varv med pepparkvarnen. Garnera kanterna med gröna blad och örter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!