Smördegspizza med mango och apelsin
  • Tid 25 min
  • Ugn 200º

Smördegspizza med mango och apelsin

0 (0 betyg)

Pizza på smördeg, bredd med söt cream cheese, toppad med apelsin, mango och granatäppelkärnor är inte en pizza så som man kanske förväntar sig att en pizza ska vara. Men den bara måste provas!

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 9
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

8 portioner
  • 250 g färsk smördeg
  • 1 ägg
  • 200 g cream cheese
  • 0.5 dl florsocker
  • 1 lime, finrivet skal
  • 1 mango, skivad
  • 1 apelsin, skivad
  • 1 dl granatäppelkärnor
  • citronmeliss
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Rulla ut smördegen och nagga den med en gaffel. Pensla kanterna med lättvispat ägg. Grädda mitt i ugnen tills den fått fin färg, ca 15 min. Låt kallna.

  2. 2

    Rör ihop färskost, florsocker och limeskal (endast det gröna). Bred färskosten på den gräddade smördegen. Lägg på mango- och apelsinskivor och strö över granatäppelkärnor. Garnera ev med citronmeliss.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Toppa pizzan med dina favoritfrukter.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Coop

    Hej! Tyvärr har vi lite tekniska problem med ingredienslistorna för tillfället, vi jobbar på att lösa det så snabbt vi kan. Tills vidare kan du hitta receptet här: https://www.coop.se/contentassets/6fcf0ed8c5a04d9fb27c9899e273651b/smaka-pa-coop_var_klar_p3-v11-14-2019.pdf /Elsa, webbredaktör