Smördegspizza med mango och apelsin

Smördegspizza med mango och apelsin

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Pizza på smördeg, bredd med söt cream cheese, toppad med apelsin, mango och granatäppelkärnor är inte en pizza så som man kanske förväntar sig att en pizza ska vara. Men den bara måste provas!

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
8 portioner
  • 250 g färsk smördeg
  • 1 ägg
  • 200 g cream cheese
  • 0.5 dl florsocker
  • 1 lime, finrivet skal
  • 1 mango, skivad
  • 1 apelsin, skivad
  • 1 dl granatäppelkärnor
  • citronmeliss

Gör så här

  1. Rulla ut smördegen och nagga den med en gaffel. Pensla kanterna med lättvispat ägg. Grädda mitt i ugnen tills den fått fin färg, ca 15 min. Låt kallna.
  2. Rör ihop färskost, florsocker och limeskal (endast det gröna). Bred färskosten på den gräddade smördegen. Lägg på mango- och apelsinskivor och strö över granatäppelkärnor. Garnera ev med citronmeliss.

Tips

Toppa pizzan med dina favoritfrukter.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-03-04

Hej! Tyvärr har vi lite tekniska problem med ingredienslistorna för tillfället, vi jobbar på att lösa det så snabbt vi kan. Tills vidare kan du hitta receptet här: https://www.coop.se/contentassets/6fcf0ed8c5a04d9fb27c9899e273651b/smaka-pa-coop_var_klar_p3-v11-14-2019.pdf /Elsa, webbredaktör

Smördegspizza med mango och apelsin
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 250 g färsk smördeg
  • 1 ägg
  • 200 g cream cheese
  • 0.5 dl florsocker
  • 1 lime, finrivet skal
  • 1 mango, skivad
  • 1 apelsin, skivad
  • 1 dl granatäppelkärnor
  • citronmeliss

Smördegspizza med mango och apelsin

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Pizza på smördeg, bredd med söt cream cheese, toppad med apelsin, mango och granatäppelkärnor är inte en pizza så som man kanske förväntar sig att en pizza ska vara. Men den bara måste provas!

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
8 portioner

Gör så här

  1. Rulla ut smördegen och nagga den med en gaffel. Pensla kanterna med lättvispat ägg. Grädda mitt i ugnen tills den fått fin färg, ca 15 min. Låt kallna.
  2. Rör ihop färskost, florsocker och limeskal (endast det gröna). Bred färskosten på den gräddade smördegen. Lägg på mango- och apelsinskivor och strö över granatäppelkärnor. Garnera ev med citronmeliss.

Tips

Toppa pizzan med dina favoritfrukter.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-03-04

Hej! Tyvärr har vi lite tekniska problem med ingredienslistorna för tillfället, vi jobbar på att lösa det så snabbt vi kan. Tills vidare kan du hitta receptet här: https://www.coop.se/contentassets/6fcf0ed8c5a04d9fb27c9899e273651b/smaka-pa-coop_var_klar_p3-v11-14-2019.pdf /Elsa, webbredaktör