Smördegspizza med lax och spenat

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Snabblagad och god pizza på smördeg med lax, spenat, färska tomater och färskost, toppad med färsk basilika.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 265 g färsk smördeg
  • 400 g fryst bladspenat, tinad
  • 200 g naturell färskost
  • 1 ägg
  • 0.5 dl hackad basilika
  • 1 krm malen muskotnöt
  • salt och svartpeppar
  • 400 g fryst laxfilé, tinad
  • 250 g körsbärstomater
  • basilika eller timjan, till garnering
  • Sallad
  • 400 g strimlad vitkål, hackat och klart
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 dl hackad basilika
  • flingsalt

Gör så här

  1. Lägg smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Pressa vätskan ur spenaten. Blanda spenat, färskost, ägg, basilika och ev muskot. Smaka av med salt och peppar. Bred ut blandningen på smördegen, lämna 1 cm kant av degen fri. Skär laxen i 1 cm skivor.
  2. Halvera tomaterna. Varva lax och tomater bredvid varandra på spenatblandningen. Strö över peppar. Tillaga mitt i ugnen tills smördegen fått färg, ca 15 min. Garnera med basilikablad. Blanda vitkål, olja, vinäger och basilika. Smaka av med flingsalt. Servera pizzan med salladen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Sashimi nudelsallad

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Torsk med paksoi

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Lax i ugn med tomat och oliver

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Lax med salsa verde

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Laxpasta med spenat i ugn

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Lax med färskost

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

Betyg
Betyg
(23)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 265 g färsk smördeg
  • 400 g fryst bladspenat, tinad
  • 200 g naturell färskost
  • 1 ägg
  • 0.5 dl hackad basilika
  • 1 krm malen muskotnöt
  • salt och svartpeppar
  • 400 g fryst laxfilé, tinad
  • 250 g körsbärstomater
  • basilika eller timjan, till garnering
  • Sallad
  • 400 g strimlad vitkål, hackat och klart
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 dl hackad basilika
  • flingsalt

Smördegspizza med lax och spenat

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Snabblagad och god pizza på smördeg med lax, spenat, färska tomater och färskost, toppad med färsk basilika.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Pressa vätskan ur spenaten. Blanda spenat, färskost, ägg, basilika och ev muskot. Smaka av med salt och peppar. Bred ut blandningen på smördegen, lämna 1 cm kant av degen fri. Skär laxen i 1 cm skivor.
  2. Halvera tomaterna. Varva lax och tomater bredvid varandra på spenatblandningen. Strö över peppar. Tillaga mitt i ugnen tills smördegen fått färg, ca 15 min. Garnera med basilikablad. Blanda vitkål, olja, vinäger och basilika. Smaka av med flingsalt. Servera pizzan med salladen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Sashimi nudelsallad

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Torsk med paksoi

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Lax i ugn med tomat och oliver

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Lax med salsa verde

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Laxpasta med spenat i ugn

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Lax med färskost

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

Betyg
Betyg
(23)