Laxpasta med pesto

Laxpasta med pesto

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(97)

Lättlagad och god lax i ugn med hemgjord pesto, cocktailtomater och pasta. Enkel laxpasta perfekt till både vardagsmiddag som till helgens bjudning.

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 400 g tagliatelle
  • 500 g laxfilé
  • olivolja till pastan
  • 2 tsk flingsalt
  • 250 g cocktailtomat, delade
  • Pesto
  • 0.5 dl pinjenötter
  • 1 dl grovt riven lagrad ost
  • 1 kruka basilika, grovt srimlade blad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 dl olivolja
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna till fin färg. Blanda dem med ost, basilika, vitlök och olja. Smaka av med salt.
  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Lägg fiskbitarna i en inoljad form och salta. Tillaga mitt i ugnen ca 13 min.
  3. Häll av pastavattnet. Låt rinna av och vänd runt med några droppar olja. Häll upp på ett stort fat och lägg laxbitarna ovanpå. Toppa med tomaterna och skeda på peston.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Pia

2021-08-25

Jättegott och lättlagat! Lade i lite extra vitlök som en kille rekommenderat och tog solroskärnor istället för pinjenötter. 👌🏻

Marcus

2018-09-24

Bra enkel vardagsrätt, snabb och god chunky pesto som man kan göra även till annat. Trevligt!

Niklas

2017-09-14

Chunky peston blev mycket god. Jag tog en stor vitlöksklyfta som jag finhackade så vitlökssmaken blev ganska markant, vilket jag tycker är gott. Tar man bara en halv klyfta så kanske osten framträder mer. Osten jag använt är en 12 månaders Cheddar. Rätten är väldigt snabblagad och trevlig att se på så det är en rätt jag gärna bjuder gäster på. Tog spagetti istället vilket jag gillar.

Laxpasta med pesto
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 400 g tagliatelle
  • 500 g laxfilé
  • olivolja till pastan
  • 2 tsk flingsalt
  • 250 g cocktailtomat, delade
  • Pesto
  • 0.5 dl pinjenötter
  • 1 dl grovt riven lagrad ost
  • 1 kruka basilika, grovt srimlade blad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 dl olivolja
  • salt

Laxpasta med pesto

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(97)

Lättlagad och god lax i ugn med hemgjord pesto, cocktailtomater och pasta. Enkel laxpasta perfekt till både vardagsmiddag som till helgens bjudning.

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna till fin färg. Blanda dem med ost, basilika, vitlök och olja. Smaka av med salt.
  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Lägg fiskbitarna i en inoljad form och salta. Tillaga mitt i ugnen ca 13 min.
  3. Häll av pastavattnet. Låt rinna av och vänd runt med några droppar olja. Häll upp på ett stort fat och lägg laxbitarna ovanpå. Toppa med tomaterna och skeda på peston.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Pia

2021-08-25

Jättegott och lättlagat! Lade i lite extra vitlök som en kille rekommenderat och tog solroskärnor istället för pinjenötter. 👌🏻

Marcus

2018-09-24

Bra enkel vardagsrätt, snabb och god chunky pesto som man kan göra även till annat. Trevligt!

Niklas

2017-09-14

Chunky peston blev mycket god. Jag tog en stor vitlöksklyfta som jag finhackade så vitlökssmaken blev ganska markant, vilket jag tycker är gott. Tar man bara en halv klyfta så kanske osten framträder mer. Osten jag använt är en 12 månaders Cheddar. Rätten är väldigt snabblagad och trevlig att se på så det är en rätt jag gärna bjuder gäster på. Tog spagetti istället vilket jag gillar.