Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(39)

Enkel och snabb laxpasta med egen pesto, riven ost och rökt lax. Perfekt att laga när fantasi och energi inte är på topp!

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
  • 280 g pasta
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 1 dl hackad oregano
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl olivolja
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 2 dl riven ost
  • 280 g strimlad rökt lax

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Mixa ihop örter och vitlök med olja och vinäger. Blanda ner örtoljan och osten i den varma pastan och smaka av med salt och peppar.
  3. Rör om ordentligt och fördela på tallrikar och toppa med laxen.

Tips

Är det bråttom blanda ner en burk färdig pesto i pastan. Spara lite pasta vid sidan om barnen vill blanda med smör eller ketchup istället.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

Laxpasta med pesto och kallrökt lax
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 280 g pasta
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 1 dl hackad oregano
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl olivolja
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 2 dl riven ost
  • 280 g strimlad rökt lax

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(39)

Enkel och snabb laxpasta med egen pesto, riven ost och rökt lax. Perfekt att laga när fantasi och energi inte är på topp!

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Mixa ihop örter och vitlök med olja och vinäger. Blanda ner örtoljan och osten i den varma pastan och smaka av med salt och peppar.
  3. Rör om ordentligt och fördela på tallrikar och toppa med laxen.

Tips

Är det bråttom blanda ner en burk färdig pesto i pastan. Spara lite pasta vid sidan om barnen vill blanda med smör eller ketchup istället.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hanna

2021-02-14

Super gott, jag lade till pinjenötter i peston som jag mixade till blev jätte bra

Johan

2020-07-05

nice

Karin

2020-05-16

It