Smördegspizza med julskinka, grönkål och picklad rödlök

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.83 (6 betyg)

En pizza med botten av frasig smördeg, ädelostcrème, klassisk julskinka, syrlig rödlök och krispig grönkål kommer att bli succé på julbordet eller på glöggfesten.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 färsk rulle smördeg (à 250 g)
  • 1 ägg
  • 50 g färsk grönkål i bitar
  • 2 tsk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 70 g ädelost
  • 3 dl crème fraiche
  • nymalen svartpeppar
  • 8 skivor julskinka
  • Picklad rödlök:
  • 1 rödlök
  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)

Gör så här

  1. Skiva rödlöken tunt, gärna med mandolin. Mät upp vatten, socker och ättiksprit i en kastrull och värm under omrörning tills sockret smält. Häll lagen över rödlöken och låt stå.
  2. Rulla ut smördegen, nagga degen ordentligt med en gaffel, och pensla med lättvispat ägg. Grädda mitt i ugnen tills den är uppuffad och har fin färg, ca 15 min.
  3. Krama runt grönkålen med olja och salt och låt rosta bredvid smördegen de sista 5 min i ugnen. Låt svalna.
  4. Mixa ädelost och crème fraiche till en slät kräm. Bred krämen på smördegen, vrid över lite svartpeppar och toppa med julskinka, grönkålschips och den picklade rödlöken.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rödkål med rökt vildsvinsfläsk

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Rensteksröra med fänkål och persilja

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Tre påsksnittar

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Helstekt rostbiff med couscoussallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Flatbread med julskinka och grönkålschips

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Pizza med bresaola och kronärtskocka

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Tacos con carne

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Antipasti

Betyg
Betyg
(3)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 färsk rulle smördeg (à 250 g)
  • 1 ägg
  • 50 g färsk grönkål i bitar
  • 2 tsk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 70 g ädelost
  • 3 dl crème fraiche
  • nymalen svartpeppar
  • 8 skivor julskinka
  • Picklad rödlök:
  • 1 rödlök
  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)

Smördegspizza med julskinka, grönkål och picklad rödlök

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.83 (6 betyg)

En pizza med botten av frasig smördeg, ädelostcrème, klassisk julskinka, syrlig rödlök och krispig grönkål kommer att bli succé på julbordet eller på glöggfesten.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skiva rödlöken tunt, gärna med mandolin. Mät upp vatten, socker och ättiksprit i en kastrull och värm under omrörning tills sockret smält. Häll lagen över rödlöken och låt stå.
  2. Rulla ut smördegen, nagga degen ordentligt med en gaffel, och pensla med lättvispat ägg. Grädda mitt i ugnen tills den är uppuffad och har fin färg, ca 15 min.
  3. Krama runt grönkålen med olja och salt och låt rosta bredvid smördegen de sista 5 min i ugnen. Låt svalna.
  4. Mixa ädelost och crème fraiche till en slät kräm. Bred krämen på smördegen, vrid över lite svartpeppar och toppa med julskinka, grönkålschips och den picklade rödlöken.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rödkål med rökt vildsvinsfläsk

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Rensteksröra med fänkål och persilja

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Tre påsksnittar

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Helstekt rostbiff med couscoussallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Flatbread med julskinka och grönkålschips

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Pizza med bresaola och kronärtskocka

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Tacos con carne

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Antipasti

Betyg
Betyg
(3)