Smördegspizza med julskinka, grönkål och picklad rödlök

Betyg (1-5):
3.5 (4 betyg)

En pizza med botten av frasig smördeg, ädelostcrème, klassisk julskinka, syrlig rödlök och krispig grönkål kommer att bli succé på julbordet eller på glöggfesten.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 13 st
  • 1 färsk rulle smördeg (à 250 g)
  • 1 ägg
  • 50 g färsk grönkål i bitar
  • 2 tsk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 70 g ädelost
  • 3 dl crème fraiche
  • nymalen svartpeppar
  • 8 skivor julskinka
  • Picklad rödlök:
  • 1 rödlök
  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)

Gör så här

  1. Skiva rödlöken tunt, gärna med mandolin. Mät upp vatten, socker och ättiksprit i en kastrull och värm under omrörning tills sockret smält. Häll lagen över rödlöken och låt stå.
  2. Rulla ut smördegen, nagga degen ordentligt med en gaffel, och pensla med lättvispat ägg. Grädda mitt i ugnen tills den är uppuffad och har fin färg, ca 15 min.
  3. Krama runt grönkålen med olja och salt och låt rosta bredvid smördegen de sista 5 min i ugnen. Låt svalna.
  4. Mixa ädelost och crème fraiche till en slät kräm. Bred krämen på smördegen, vrid över lite svartpeppar och toppa med julskinka, grönkålschips och den picklade rödlöken.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pizza med julskinka och grönkål

(4)

Brysselkål med bacon

(5)

Helstekt rostbiff med couscoussallad

(0)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(0)

Kål- och färsfyllda vårrullar

(21)

Förrättsplock

(0)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(13)

Rensteksröra med fänkål och persilja

(4)
13 st
  • Ingredienser 13 st
  • 1 färsk rulle smördeg (à 250 g)
  • 1 ägg
  • 50 g färsk grönkål i bitar
  • 2 tsk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 70 g ädelost
  • 3 dl crème fraiche
  • nymalen svartpeppar
  • 8 skivor julskinka
  • Picklad rödlök:
  • 1 rödlök
  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)

Smördegspizza med julskinka, grönkål och picklad rödlök

Betyg (1-5):
3.5 (4 betyg)

En pizza med botten av frasig smördeg, ädelostcrème, klassisk julskinka, syrlig rödlök och krispig grönkål kommer att bli succé på julbordet eller på glöggfesten.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skiva rödlöken tunt, gärna med mandolin. Mät upp vatten, socker och ättiksprit i en kastrull och värm under omrörning tills sockret smält. Häll lagen över rödlöken och låt stå.
  2. Rulla ut smördegen, nagga degen ordentligt med en gaffel, och pensla med lättvispat ägg. Grädda mitt i ugnen tills den är uppuffad och har fin färg, ca 15 min.
  3. Krama runt grönkålen med olja och salt och låt rosta bredvid smördegen de sista 5 min i ugnen. Låt svalna.
  4. Mixa ädelost och crème fraiche till en slät kräm. Bred krämen på smördegen, vrid över lite svartpeppar och toppa med julskinka, grönkålschips och den picklade rödlöken.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pizza med julskinka och grönkål

(4)

Brysselkål med bacon

(5)

Helstekt rostbiff med couscoussallad

(0)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(0)

Kål- och färsfyllda vårrullar

(21)

Förrättsplock

(0)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(13)

Rensteksröra med fänkål och persilja

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies